Det är både nyttigt och gott med fröknäcke – en perfekt kombination! Det är väldigt lätt att göra detta knapriga goda knäcke. Degen blandar man ihop på några minuter och sedan kavlas den ut tunt på en plåt. Svårare än så är det inte!
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Knaprigt fröknäcke
24–28 bitar
½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl pumpakärnor
2 msk chiafrön
1 ½ tsk fiberhusk
2 krm salt
2 dl majsmjöl (vetemjöl går också bra, men uteslut fiberhusk då)
2 ¾ dl vatten
2 msk rapsolja
Garnering
flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, chiafrön, fiberhusk, salt och majsmjöl i en bunke.
2. Koka upp vattnet och häll det och rapsoljan över fröblandningen. Rör om allt till en kladdig, lite geléaktig deg. Lägg den på ett bakplåtspapper.
3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet.
4. Lägg det undre pappret med degen på en ugnsplåt. Skär degen i ett rutmönster, 24–28 bitar. Strö över lite flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten. Låt det svalna på plåten.