Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

Filmjölksrågsiktskakor

78 röster

Oerhört saftiga, mjuka, goda brödkakor som passar bra till frukost, mellis eller som utflyktsbröd. Jag älskar dessa godingar! De blir otroligt luftiga, fluffiga och läckra!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Filmjölksrågsiktskakor

4 st

50 g jäst
6 dl filmjölk, kylskåpskall
1 ½ tsk salt
½ dl rapsolja
½ dl ljus sirap
11–13 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt filmjölken och rör om tills jästen löses upp. Tillsätt resten av ingredienserna (rör ner rågsikten lite i taget mot slutet så degen inte blir för torr). Degen ska vara smidig. Knåda den i några minuter.

2. Spola upp ca 10 cm varmt vatten i diskhon. Ställ ner bunken och täck den med ett lock. Låt degen jäsa där i ca 30 min (jäsningen blir effektivare när degen står i varmt vatten).

3. Ta upp degen och rulla den i mjöl. Dela degen i 4 bitar.

4. Forma runda bollar av degen. Lägg 2 på varje plåt (med bakplåtspapper under). Mjöla dem på ytan, platta till dem, 2–3 cm tjocka och nagga dem med en gaffel eller liknande naggade som på bilden nedan.

5. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på plåten.

Vill du ha fler bra recept från Lindas bakskola – köp Lindas bakböcker med nya, härliga recept som också har steg-för-stegbilder som visar hur man göra! Klicka här och beställ!

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carina aarenstrup
Carina aarenstrup
3 år sedan

Kan man baka ut många små i stället?

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Rostad banan

En mycket snabbgjord, ljuvligt god dessert! Den är nyttigt och kan serveras med färska bär, vispgrädde och glass. På ca 15 min är desserten helt klar och ska serveras när den fortfarande är ljummen. Rostad banan 1 banan 1 msk hackad sötmandel Tillbehör vispgrädde, bär eller glass  GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 230 grader. Skala bananen …

0

Brysselkex

Spröda mördegskakor med en rosa, läcker strösockerkant! BRYSSELKEX Ca 50 st Deg 200 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 5 dl vetemjöl  Garnering 1 dl strösocker några droppar röd hushållsfärg GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 160 grader. Börja med garneringen: Blanda socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret …

0

Tuppkaka i stekpanna

Saftig, härlig och mycket lättbakad mjuk kaka som jag gräddat i en stekpanna. Mest för att det är snyggt och lite kul. Det går lika bra att grädda kakan i en vanlig rund springform, ca 21 cm i diameter. Om du gräddar kakan i en springform som är ca 24 cm bör du lägga till så det blir 3 …

0

Klyftpotatis med basilika

  Potatis ska tillagas på hög värme. Om den tillagas i låg värme, men under lång tid kan det bli en hård kärna i mitten av potatisen. Temperaturen 50-60 grader måste passeras snabbt för att kärnan i potatisen ska bli mjuk. Om den värms upp för långsamt förblir den hård inuti. Tips! Pressa 1–2 vitlöksklyftor och blanda …

0

Lindas kakor – beställ boken här

Klicka här för att beställa min bok! Fraktfritt!  

0

Hallonmarängtårta

Gräddig, chokladig & frasig marängtårta med fluffig hallongrädde! Den är magiskt god! Passar alla kalas, fester, skolavslutningar och kafferep! Både vuxna och barn älskar denna tårta. HALLONMARÄNGTÅRTA I LÅNGPANNA 16–20 bitar Marängbotten 6 äggvitor 3 dl strösocker Ovanpå bottnen 200 g mörk choklad Fyllning 10 dl vispgrädde 200 g vit choklad, finhackad 2–3 dl hallon Garnering 2 dl …

0

Tacofalukorv i ugn

Lyxa till falukorven i ugn med tacosås! Ljuvligt gott och alla kommer älska korven – ännu mer än den vanliga traditionella! Tacofalukorv i ugn 1 falukorvsring 1 msk tacokrydda 1 burk tacosås (mild, medium eller stark) 1 dl riven ost GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg korven i en ugnsfast form. Skär …

0

Daimmarängtårta

  Gräddig, chokladig & frasig marängtårta fylld med bär. Den är vansinnigt läcker och god! Passar alla kalas, fester, skolavslutningar och kafferep! Både vuxna och barn älskar denna tårta. DAIMMARÄNGTÅRTA I LÅNGPANNA 16–20 bitar Marängbotten 6 äggvitor 3 dl strösocker Ovanpå bottnen 200 g mörk choklad Fyllning 10 dl vispgrädde 200 g vit choklad, finhackad 2–3 …

0

Hallonmarängtårta med chokladkulor

Festlig, lyxig och mycket lättgjord marängtårta med hallon, choklad, vispgrädde och chokladkulor! En riktig 10-poängare som passar alla kalas, fester, skolavslutningar och kafferep! Både vuxna och barn älskar denna tårta. HALLONMARÄNGTÅRTA med chokladkulor 16–20 bitar Marängbotten 6 äggvitor 3 dl strösocker Ovanpå bottnen 200 g mörk choklad Fyllning 10 dl vispgrädde 200 g vit choklad, finhackad …

0

Krispig & segmjuk rabarberkaka

En mycket lättbakat rabarberkakan som är en stor favorit! Innehåller ingredienser man oftast har hemma, förutom rabarbern kanske… Ät den som den är eller ihop med vaniljsås eller glass. Krispig & segmjuk rabarberkaka 2 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 100 g smör, smält  Garnering ca 2 stjälar rabarber 2 tsk potatismjöl strösocker  ev. …

0

Enkel rabarberkaka

En mycket lättbakat rabarberkakan som är en stor favorit! Innehåller ingredienser man oftast har hemma, förutom rabarbern kanske… Ät den som den är eller ihop med vaniljsås eller glass. Enkel rabarberkaka 2 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 100 g smör, smält  Garnering ca 2 stjälar rabarber 2 tsk potatismjöl strösocker  ev. stötta …

0

Lindas rabarberkaka

Den här rabarberkakan är en stor favorit hemma hos mig. Den är busenkelt att baka och magiskt god! Precis så som jag vill att det ska vara när man bakar. Enkelt och gudomligt gott! Den sötsyrliga rabarbern passar perfekt till den segmjuka bottnen. Ät den som den är eller ihop med vaniljsås eller glass. Lindas rabarberkaka …

3
2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x