Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Chokladbollskaka

chokladbollskaka4 chokladbollskaka17chokladbollskaka1chokladbollskaka11 chokladbollskaka16

Underbar succétårta! En riktig snackis som alla kommer älska på kalasbordet! Gör en rund kaka av chokladbollssmeten i stället för runda bollar. Tar mindre tid och är roligare att servera på kalaset eller som dessert efter en god middag. Den smälta chokladen på toppen gör det extra läckert och gott!

Baka en amerikansk jättecookie med Diam och hackad choklad i – underbart gott! Klicka här för recept!
Baka en amerikansk jättecookie med Diam och hackad choklad i – underbart gott! Klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Chokladbollskaka

12–14 bitar

8 dl havregryn
150 g smör, rumsvarmt
1 dl kokos
1 msk vaniljsocker
2 ½ msk kakao
3 msk kaffe
2 ½ dl florsocker (kan bytas mot 2 dl strösocker)
ca ½ dl vatten

Garnering
150 g choklad, mörk, ljus eller mjölkchoklad
kokos eller pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Nyp ihop havregryn och smör. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Sätt fast ett bakplåtspapper bottnen på i en springform, 22–23 cm i diameter. Tryck ut chokladbollssmeten i formen.

3. Tag bort kanten på formen och stjälp över kakan på en tallrik. Ta bort pappret och bottnen.

4. Smält chokladen över vattenbad.

5. Bred ut chokladen på kakan.

6. Strö över kokos och låt chokladen stelna i kylen. Förvara kakan i kylen.

1. Nyp ihop havregryn och smör. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop allt till en lite kladdig deg.
1. Nyp ihop havregryn och smör. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Sätt fast ett bakplåtspapper bottnen på i en springform, 22–23 cm i diameter. Tryck ut chokladbollssmeten i formen.
2. Sätt fast ett bakplåtspapper bottnen på i en springform, 22–23 cm i diameter. Tryck ut chokladbollssmeten i formen.
3. Tag bort kanten på formen och stjälp över kakan på en tallrik. Ta bort pappret och bottnen.
3. Tag bort kanten på formen och stjälp över kakan på en tallrik. Ta bort pappret och bottnen.

 

 

4. Bred ut chokladen på kakan.
4. Bred ut chokladen på kakan.

 

 

5. Strö över kokos och låt chokladen stelna i kylen. Förvara kakan i kylen.
5. Strö över kokos och låt chokladen stelna i kylen. Förvara kakan i kylen.

 

 

chokladbollskaka18fbchokladbollskaka13 chokladbollskaka14chokladbollskaka17 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snabba blåbärsbakelser

Gudomligt goda blåbärsbakelser toppade med krämig vispgrädde – busenkla att göra!

0

Snabbjäst vallmofrökaka

Vallmofröna på toppen ger de saftiga bröden extra god smak!

0

4-minutersbröd i stekpanna

De goda bröden tar totalt ca 4 minuter att grädda i stekpannan.

0

Lyxig After Eightkladdkaka

En gudomligt god kladdkaka med After Eight-glasyr på toppen. Rekommenderas varmt!

0

Grötbullar

Gröten i degen gör bröden oerhört saftiga och goda.

0

Kokosmums

Ljuvliga, fluffiga skumrutor täckta med kokos, som fullkomligt smälter i munnen.

0

Hallon- & blåbärsbakelser

Ljuvligt god och bärig bakelse med lite lätt kladdig bottnen och en klick grädde på toppen.

0

Marängtårta med jordgubbar & vit chokladmousse

Drömgod tårta med frasiga marängbottnar fyllda med fluffig vit chokladmousse, choklad och jordgubbar.

0

Korv i bröd/Pinnbröd

Jättegoda korv i bröd som kan gräddas på grillen eller i ugnen.

0

Jordgubbskladdkaka

Bästa, godaste jordgubbskladdkakan – och den är så lätt att göra!

0

Jordgubbskladdkakebakelser

Baka min fantastiskt goda jordgubbskladdkaka och gör busenkla, men ljuvligt goda bakelser av dem.

0