Underbar succétårta! En riktig snackis som alla kommer älska på kalasbordet! Gör en rund kaka av chokladbollssmeten i stället för runda bollar. Tar mindre tid och är roligare att servera på kalaset eller som dessert efter en god middag. Den smälta chokladen på toppen gör det extra läckert och gott!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Chokladbollskaka
12–14 bitar
8 dl havregryn
150 g smör, rumsvarmt
1 dl kokos
1 msk vaniljsocker
2 ½ msk kakao
3 msk kaffe
2 ½ dl florsocker (kan bytas mot 2 dl strösocker)
ca ½ dl vatten
Garnering
150 g choklad, mörk, ljus eller mjölkchoklad
kokos eller pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Nyp ihop havregryn och smör. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Sätt fast ett bakplåtspapper bottnen på i en springform, 22–23 cm i diameter. Tryck ut chokladbollssmeten i formen.
3. Tag bort kanten på formen och stjälp över kakan på en tallrik. Ta bort pappret och bottnen.
4. Smält chokladen över vattenbad.
5. Bred ut chokladen på kakan.
6. Strö över kokos och låt chokladen stelna i kylen. Förvara kakan i kylen.