Riktigt läckra godiskakor med en frasig kakbotten, en krämig kolafyllning och ett ljuvligt täcke av choklad. Sååå himla goda!!! Kakorna påminner om Twix-godiset du kan köpa i butikerna.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Twixkakor
Ca 20 st
125 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl
Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk, 397 g (färdigkokt kolakräm)
Garnering
ca 400 g mörk eller ljus choklad, smält
1 msk rapsolja
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med strösocker, salt och vetemjöl till en deg.
2. Kavla ut degen ca 30 x 40 cm på ett bakplåtspapper och lägg det i en form med samma storlek.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Lyft upp pappret och låt kakan kallna. Ställ den på en skärbräda eller en bricka så kakan inte spricker.
4. Bred ut den karamelliserade mjölken på kakan. Ställ den i frysen i 30–45 min.
5. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt rapsoljan. Blanda ordentligt.
6. Bred ut den smälta chokladen på kolakrämen. Skär kakan i rutor när chokladen stelnat. Förvara kakorna på en inplastad tallrik i kylen.