Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

Mandelknäckbräck

HEMGJORT GODIS Ett mycket lättgjort godis med en knäckig botten och ett härligt, chokladtäcke med hackad sötmandel i. Supergott och det räcker till många! Bryt en bit i valfri storlek!

after eight fudge

Hemgjord ljuvligt god After Eight fudge – klicka här eller på bilden ovan för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Mandelknäckbräck

200 g smör
3 dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
2 krm salt
½ dl vatten

Garnering
300 g mörk eller ljus choklad
75 g sötmandel

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt koka till 150 grader. Koka på ganska hög värme, men inte så det bränns fast.

2. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper (du kan lägga pappret i en form, ca 25 x 25 cm om du vill ha jämnare kanter. Men om smeten kan också flyta ut på ett bakplåtspapper. Ställ bottnen för att stelna i frysen en stund.

3. Garnering: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör om ordentligt.

4. Hacka sötmandeln.

5. Blanda ner sötmandeln i den smälta chokladen.

6. Bred ut chokladen på bottnen. Låt den stelna i kylen. Bryt bräcken i bitar.

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt koka till 150 grader. Koka på ganska hög värme, men inte så det bränns fast.
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt koka till 150 grader. Koka på ganska hög värme, men inte så det bränns fast.
2. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper (du kan lägga pappret i en form, ca 25 x 25 cm om du vill ha jämnare kanter. Men om smeten kan också flyta ut på ett bakplåtspapper. Ställ bottnen för att stelna i frysen en stund.
2. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper (du kan lägga pappret i en form, ca 25 x 25 cm om du vill ha jämnare kanter. Men om smeten kan också flyta ut på ett bakplåtspapper. Ställ bottnen för att stelna i frysen en stund.
3. Garnering: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör om ordentligt.
3. Garnering: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör om ordentligt.
4. Hacka sötmandeln.
4. Hacka sötmandeln.
5. Blanda ner sötmandeln i den smälta chokladen.
5. Blanda ner sötmandeln i den smälta chokladen.
6. Bred ut chokladen på bottnen. Låt den stelna i kylen. Bryt bräcken i bitar.
6. Bred ut chokladen på bottnen. Låt den stelna i kylen. Bryt bräcken i bitar.

mandelknäckbräck7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saltlakritskola

Seg kola med en fantastiskt sötsalt lakritssmak. En riktig 10-poängare!

0

Daimbräck

Lättgjord, läcker Daim som man bryter i bitar.

0

Vaniljbullar

Oerhört saftiga, läckra bullar med ljuvligt god vaniljfyllning.

0

Vaniljflorsockerbullar

Saftiga, luftiga härliga vetebullar med ljuvlig fyllning!

0

Bake-off frallor

Frys in degbullar och ta fram dem och grädda när du vill ha nybakat bröd!

0

Nyttiga russinhavrekakor

Hälsosamma kakor helt utan socker, mjöl och smör!

0

Nyttiga kanelhavrekakor med 3 ingredienser

Nyttiga havrekakor utan mjöl, socker eller smör som är segmjuka inuti och knapriga på ytan.

0

Kanelbullekladdkaka

Läcker kladdkaka med smak av kanelbulle!

0

Morotskärleksmums

NYTT! Kärleksmums med saftig morotskakbotten och vit glasyr! Ljuvligt gott!

0