Jättegoda, nyttiga äppelchips som har en rykande åtgång. Jag älskar dessa äppelchips och kan utan tvekan äta upp en helt plåt på en gång. Ett perfekt snacks när man är sugen på något gott. Enda nackdelen med är att de tar lång tid att torka.
Tips! Om du vill torka flera plåtar med äppelchips samtidigt i ugnen måste du använda varmluft. Sätt då temperaturen på ca 100 grader.
Test! Jag provade att torka en omgång äpplen i ugnen i 80 grader. Det tog ca 5 timmar. Resultatet blev lika bra som med den snabbare torkningen i 120 grader.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Knapriga & nyttiga äppelchips
2 äpplen
kanel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 120 grader. Tvätta äpplena och torka dem torra. Ta bort kärnhuset.
2. Skär äpplena i millimetertunna skivor.
3. Lägg äppelskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över kanel.
4. Torka äpplena mitt i ugnen i 2 ½–3 tim. Öppna luckan då och då och släpp ut fukt. Förvara dem i en burk med tätslutande lock.