Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

Rostad mandelbräck

rostadmandelbrack5 rostadmandelbrack1 rostadmandelbrack3 rostadmandelbrack6

Bräck är det perfekta godiset – det är enkelt att göra och gudomligt gott! Enkelt är bäst! Använd en choklad av god kvalitet som du gillar (inte blockchoklad). Det går bra med både ljus och mörk choklad. Sötmandeln kan bytas ut mot hasselnötter, jordnötter eller cashewnötter. Om man inte vill ha kokos kan man strunta i det, men personligen älskar jag det!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Rostad mandelbräck med kokos

1 stor kaka

ca 75 g sötmandlar
200 g mörk choklad (eller mjölkchoklad)

Garnering
1–2 msk hackad sötmandel
1–2 msk kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta sötmandlarna mitt i ugnen i ca 10 min.

2. Hacka mandlarna grovt med en vass kniv.

3. Smält chokladen i en skål över vattenblad.

4. Blanda ner sötmandlarna i chokladen (spar 1–2 msk till garnering).

5. Bred ut chokladen till en stor rund platta på ett bakplåtspapper.

6. Strö över resten av de hackade mandlarna och kokos.

7. Låt chokladen stelna i kylen. Förvara bräcken i kylen för den kan mjukna i rumsvärme.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta sötmandlarna mitt i ugnen i ca 10 min.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta sötmandlarna mitt i ugnen i ca 10 min.
2. Hacka mandlarna grovt med en vass kniv.
2. Hacka mandlarna grovt med en vass kniv.
3. Smält chokladen i en skål över vattenblad.
3. Smält chokladen i en skål över vattenblad.
4. Blanda ner sötmandlarna i chokladen (spar 1–2 msk till garnering).
4. Blanda ner sötmandlarna i chokladen (spar 1–2 msk till garnering).
5. Bred ut chokladen till en stor rund platta på ett bakplåtspapper.
5. Bred ut chokladen till en stor rund platta på ett bakplåtspapper.
6. Strö över resten av de hackade mandlarna och kokos.
6. Strö över resten av de hackade mandlarna och kokos.
7. Låt chokladen stelna i kylen. Förvara bräcken i kylen för den kan mjukna i rumsvärme.
7. Låt chokladen stelna i kylen. Förvara bräcken i kylen för den kan mjukna i rumsvärme.

rostadmandelbrack7 rostadmandelbrack4 rostadmandelbrack2

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lättgjord fudge med florsocker

Drömgod fudge som är oerhört enkel att göra själv!

0

Cashewbräck

Lättgjort, enkelt godis som är ljuvligt gott! De salta nötterna i kombination med chokladen är fantastisk!

0

Schweizernötsbräck

Gudomligt gott och lättgjort godis med en fantastisk smak av schweizernötschoklad!

0

Nyttig jordgubbsglass utan socker

Frisk, fräsch och ljuvligt god bärglass som är supernyttig!

0

Saffranssockerkaka

Saffranssockerkaka som är supersaftig & ljuvligt god! En riktig 10-poängare!

0

Nötfudge

Nötterna i den lena, goda fudgen ger ett härlig tuggmotstånd. En perfekt smakkombination!

0

Nutellachokladkladdkaka med kokos

Allt gott i ett – Nutella, choklad och kladdkaka i ett. En perfekt kombination!

0

Oreofudge

Superläcker, mjuk och god chokladfudge med bitar av smarriga Oreokex.

0

Chokladfudge med flingsalt

Flingsalt förhöjer smaken på den lena, härliga fudgen – en underbar kombination!

0

Daimfudge

Krämig fudge i kombination med knaprig Diam – bedårande gott!

0

5-minuters chokladfudge med 3 ingredienser

Drömgod fudge som går blixtsnabbt att göra. En riktig favorit!!!

0

Krämig pepparkaksglass

En drömgod, krämig, helt fantastisk pepparkaksglass som blir julens höjdpunkt! Tar ca 5 min att göra (exklusive frysning).

0