Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Snabba tunnbröd i ugn

snabbatunnbrod3 snabbatunnbrod4

Det mjuka, goda bröden behöver inte jäsa och gräddas på 5–8 minuter i ugnen. Baka och njut till frukost, mellis eller ta med på utflykten. Supergoda, lättgjorda bröd som jag verkligen älskar! Bred dem med smör och lägg på en skiva ost eller skinka och en paprikaskiva. Ljuvligt gott!

Baka ljuvligt goda kvartsfrallor till frukost eller mellis! Klicka här för recept!
Baka ljuvligt goda kvartsfrallor till frukost eller mellis! Klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Snabba tunnbröd i ugn

6 st 

50 g smör, rumsvarmt
1 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

2. Dela degen i 6 bitar.

3. Forma degbitarna till bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2 cm tunna på ett mjölat bakbord.

4. Kavla sista varvet försiktigt med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.

5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 5–8 min.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
2. Dela degen i 6 bitar.
2. Dela degen i 6 bitar.
3. Forma degbitarna till bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2 cm tunna på ett mjölat bakbord.
3. Forma degbitarna till bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2 cm tunna på ett mjölat bakbord.
4. Kavla sista varvet försiktigt med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.
4. Kavla sista varvet försiktigt med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.
5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 5–8 min.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 5–8 min.

snabbatunnbrod2 snabbatunnbrod1 utvald

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mjuk pepparkaka

Underbar, saftig kaka med härliga julkryddor i smeten!

0

Kanelbullemuffins

Saftiga muffins med samma läckra smak som kanelbullar, men de är mycket enklare att göra!

0

Kvartsfrallor

Lättgjorda, blixtsnabba bakpulverfrallor med grovt grahamsmjöl i degen. Klara på bara 15 min!

0

Vit chokladpannacotta med hallon

Avsluta middagen med en ljuvligt god pannacotta smaksatt med vit choklad & hallon! Gudomligt gott!

0

Vit chokladpannacotta med After Eight

Härlig, len, krämig chokladpannacotta med vit choklad toppad med lyxiga After Eightbitar! Lyxigt & gott!

0

Saffranssemlor

Magiskt goda saffranssemlor med mandelmassa och fluffig vispgrädde – underbart!

0

Vit chokladpannacotta med pepparkaka

Lyxig, len och krämig pannacotta smaksatt med härlig vit choklad. En perfekt dessert!

0

Saffranmazarinkaka

Lyxig, läcker saffranmazarinkaka som garanterat har en rykande åtgång. En perfekt dessert i juletider!

0

Sötsalt chokladkolapaj

Ljuvlig chokladpaj med en superhärlig kolakräm, täckt med krämig chokladganache! Vilken dröm!!!

0

Rostad mandelbräck

Det allra enklaste godiset man kan tänka sig. Men också ett av det godaste! Enkelt är bäst!

0

Lättgjord fudge med florsocker

Drömgod fudge som är oerhört enkel att göra själv!

0