Chokladdoppade minttryfflar – gudomligt goda och lyxigt goda. Bjud gärna på den till en kopp kaffe eller som en enkel, men lyxig dessert efter en god middag. Om du tycker de är små kan du gärna ta två 😉
Chokladdoppad After Eight-tryffel
10–15 st
1 dl vispgrädde
10 After Eight-plattor
200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
2 tsk smör
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.
3. Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna. Ställ den gärna i frysen en stund för att påskynda att den stelnar.
4. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Ställ dem i frysen i ca 30 min. Doppa dem i smält choklad. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylen.