Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

Chokladdoppad After Eight-tryffel

chokladdoppadeaftereight4 chokladdoppadeaftereight1 chokladdoppadeaftereight3

Chokladdoppade minttryfflar – gudomligt goda och lyxigt goda. Bjud gärna på den till en kopp kaffe eller som en enkel, men lyxig dessert efter en god middag. Om du tycker de är små kan du gärna ta två 😉

Urläcker Daim- & kolapaj – klicka här för recept!
Urläcker Daim- & kolapaj – klicka här för recept!

Chokladdoppad After Eight-tryffel

10–15 st

1 dl vispgrädde
10 After Eight-plattor

200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
2 tsk smör

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.

3. Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna. Ställ den gärna i frysen en stund för att påskynda att den stelnar.

4. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Ställ dem i frysen i ca 30 min. Doppa dem i smält choklad. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylen.

1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.
2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.
4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.
3. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.
4. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Ställ dem i frysen i ca 30 min. Doppa dem i smält choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylen.
4. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar). Ställ dem i frysen i ca 30 min. Doppa dem i smält choklad. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylen.

chokladdoppadeaftereight2 chokladdoppadeaftereight5

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Chokladtryffel med kokos

Läckra chokladtryfflar rullade i kokosflingor – magiskt goda och fullkomligt smälter i munnen!

0

Glassbomb med hallon & krossad choklad

Superläcker, gudomligt god dessert med vaniljglass, hallon och choklad. Underbart!

0

After Eight glassbomb med maränger

Vaniljglass och Efter Eight – enkelt och makalöst gott! En lyxig dessert som går fort att göra.

0

Krämig After Eight-glass

Fantastiskt god, lyxig och lättgjord glass med After Eight.

0

Hallonglassbakelse med Noblesse

Fantastiskt god och lättgjord dessert med hallonglass och Noblessechoklad.

0

Pepparkaksglass med vit choklad

Läckra pepparkaksbakelser med vaniljglass och vit choklad. En perfekt dessert som kan förberedas flera dagar i förväg.

0

Mjuk nougatkola

En mjuk nougatkola som fullkomligt smälter i munnen! Ljuvligt god!

0

Nutellafudge

Otroligt läckra godbitar som du lätt gör själv!

0

Marknadsnougat

Lättgjord, supersmarrig marknadsnougat som bara tar några minuter att göra!

0

Nougatfudge

Förtrollande god fudge med en härlig smak av nougat!

0

Pepparkaksgräddkola

En underbar gräddkola med en svag smak av pepparkaka – ljuvligt gott!

0

After Eight-tryffel

Drömgoda, lättgjorda tryfflar med smak av mint och choklad. Underbart!

0