Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas mjuka kakor Lindas tårtor Okategoriserade

Amerikansk cookiecake

13 röster

dagens-recept

Kakan med stort K! Den här amerikanska cookiecaken är verkligen ”To die for”! Till och med smeten var så makalöst god så jag fick bita ihop för att inte föräta mig på den. Så undvik smeten om du vill ha något kvar till kakan;-) Kakan blir lite seg i kanterna och mjukare inuti. Supergott!!!

Farinsockret ger kakan en härlig gyllenbrun färg och ljuvlig, aromatisk smak! Farinsocker är ett fuktigt socker som blandats med rörsockersirap.

Kakan kan ätas som den är till fikat eller med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass om du vill servera den som dessert. Den går snabbt att göra och håller sig bra i ett par dagar om du förvarar den i kylskåpet.amerikansk-cookiecake3

Baka en amerikansk jättecookie med Diam och hackad choklad i – underbart gott! Klicka här för recept!
Baka en amerikansk jättecookie med Diam och hackad choklad i – underbart gott! Klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Amerikansk cookiecake

ca 12 bitar

Makalöst god kaka som gräddas i en stekpanna i ugnen. Hasselnötterna kan bytas ut mot sötmandel eller uteslutas helt om man vill.

175 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl
150 g mörk eller ljus choklad, hackad

Garnering
3 msk hasselnötter, hackade 

Till formen
smör
kokos eller ströbröd

GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hacka chokladen och nötterna grovt (hälften av nötterna ska läggas i smeten och hälften ovanpå kakan).

3. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget.

4. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg. Blanda ner chokladen.

5. Tryck ut smeten i en smord och bröad (kokos eller ströbröd) stekpanna, 22–24 cm i diameter, eller en springform i samma storlek. Strö över nötterna.

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och nötterna grovt (hälften av nötterna ska läggas i smeten och hälften ovanpå kakan).
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och nötterna grovt (hälften av nötterna ska läggas i smeten och hälften ovanpå kakan).
2. Rör smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg. Blanda ner chokladen.
2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg. Blanda ner chokladen.
4. Tryck ut smeten i en smord stekpanna i gjutjärn, 22–24 cm i diameter, eller en springform i samma storlek. Strö över nötterna.
4. Tryck ut smeten i en smord och bröad (kokos eller ströbröd) stekpanna i gjutjärn, ca 24 cm i diameter, eller en springform i samma storlek. Strö över nötterna.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min. Låt kakan svalna i formen. Servera den gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen 35–40 min. Låt kakan svalna i formen. Servera den gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass. (Kakan på bilden är nygräddad!)

amerikansk-cookiecake2 utvald

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Smuliga hallonrutor i långpanna

Gudomligt goda rutor med frasiga smulor på toppen. Hela kakan görs av samma deg vilket gör den enkel att göra.

0

Morotslimpa med havre

Limporna får en härlig smak från de nyttiga morötterna.

0

Kladdkaka rocky road

Piffa till din kladdkaka á la Rocky Road med marshmallows, dumlekola och cashewnötter

0

Hembakta Maryland Cookies

Spröda, choklad- och hasselnötsfyllda barndomsfavoriter.

0

Snabba frukostbröd med havregryn

Himmelskt goda bakpulverbröd som går snabbt att göra som inte behöver jäsa.

0

Snabb bärkaka

Mycket god och lättgjord kaka som rörs snabbt rörs ihop i kastrullen och kan serveras som efterrätt eller till fikat.

0

Äppelsockerkaka med kanel

Rivet äpple och kanel gör sockerkakan extra saftig och smakrik.

0

Mums-mums med kokos

Ljuvligt goda skumtoppar doppade i mörk choklad och kokos.

0

Strasskakor med chokladlinser

Klassiska, spritsade kakor som är oerhört spröda och goda.

0

Flätad vallmolimpa

Ett vackert, luftigt bröd som är enkelt att göra och himmelskt gott med smör och en skiva ost på.

0

Klippt kanellängd

Klippta kanellängder är både eleganta och gudomligt goda.

0

Lantbröd

Mustigt, enkelt och gott bröd som är bakat på lantbrödsmjöl som innehåller surdeg, vete, råg och rågkli.

0