Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas nyttigt Okategoriserade

Lindas hälsomüsli

halsomusli6 halsomusli3 halsomusli1

Granola betyder att müslin är rostad och blir knaprigare än vanlig müsli.

Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Nötter, mandlar och frön ger ett härligt tuggmotstånd och rostningen gör granolan lätt knaprig. Müsli är gott och nyttigt till frukost och mellis. När du gör din egen müsli har du koll på att den inte innehåller onödigt socker som ibland tillsätts i färdigköpta blandningar.

Baka nyttiga, mjuka goda grahamstekakor – klicka här för recept!
Baka nyttiga, mjuka goda grahamstekakor – klicka här för recept!

Lindas hälsomüsli

Torra ingredienser
3 dl havregryn
5 dl fiberhavregryn
1 dl vetekli (eller vetegroddar)
2 dl linfrön
3 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl chiafrön
2 dl sötmandel, grovhackad
2 dl hasselnötter, grovhackade
ca 1 krm salt

2 dl vatten
2 msk rapsolja
kanel eller kardemumma
2 dl russin
1 msk kanel

Förslag på fler smaksättningar: 
2 dl torkad banan
2 dl torkade aprikoser
2 dl torkade blåbär

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

2. Blanda vatten och rapsolja i en skål.

3. Häll vattenblandningen över de torra ingredienserna och blanda ordentligt.

4. Bred ut müsliblandningen på en ugnsplåt. Pudra över kanel eller kardemumma.

5. Grädda müslin mitt i ugnen i 30–40 min tills den är torr. Rör om var 5:e minut så müslin inte bränns.

6. Tillsätt russin och torkad frukt (frivilligt) när müslin kallnat. Förvara müslin i en bruk med tätslutande lock.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Blanda vatten och rapsolja i en skål.
2. Blanda vatten och rapsolja i en skål.
3. Häll vattenblandningen över de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
3. Häll vattenblandningen över de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
4. Bred ut müsliblandningen på en ugnsplåt. Pudra eventuellt över kanel.
4. Bred ut müsliblandningen på en ugnsplåt. Pudra eventuellt över kanel eller kardemumma.
5. Grädda müslin mitt i ugnen i 35–40 min. Rör om var 5:e minut så müslin inte bränns. När müslin är torr och knaprig och har svalnat kan du blanda i russin eller torkad frukt (frivilligt). Förvara müslin i en bruk med tätslutande lock.
5. Grädda müslin mitt i ugnen i 30–40 min tills den är torr. Rör om var 5:e minut så müslin inte bränns.

utvald utvald2 halsomusli5 halsomusli4 halsomusli2

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Så gör du rostad müsli

Sockerfri, mättande och supergod müsliblandning som du enkelt gör själv.

0

Kalljästa grova frukostfrallor

Gör degen på kvällen och servera nygräddade, nyttiga frallor till frukost!

0

Jäsfria frukostbullar

Totalt tar det bara ca 20 minuter att baka dessa supergoda bakpulverfrallor.

0

Fluffiga semlor

Underbart goda, saftiga och luftiga semmelbullar! Ljuvlig semla fylld med härlig mandelmassa och vispgrädde.

0

Hallonsemlor

Vispgrädde och hallon är en perfekt kombination!

0

Nyttig müsli med russin, mandlar & nötter

Nötter, mandel & russin ger ett härligt tuggmotstånd och bra mättnadskänsla.

0

Snabba ostfrallor

Snabbgjorda, härliga frallor med ost i degen och på toppen! Klara på 15–20 min!

0

Chokladdoppad After Eight-tryffel

Lyxiga, förstklassiga minttryfflar doppade i härlig choklad!

0

Chokladtryffel med kokos

Läckra chokladtryfflar rullade i kokosflingor – magiskt goda och fullkomligt smälter i munnen!

0

Glassbomb med hallon & krossad choklad

Superläcker, gudomligt god dessert med vaniljglass, hallon och choklad. Underbart!

0

After Eight glassbomb med maränger

Vaniljglass och Efter Eight – enkelt och makalöst gott! En lyxig dessert som går fort att göra.

0

Krämig After Eight-glass

Fantastiskt god, lyxig och lättgjord glass med After Eight.

0