Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Jäsfria frukostbullar

Blixtsnabbafrukostbullar1 Blixtsnabbafrukostbullar4

Nybakat bröd till frukost är det bästa som finns! Totalt tar det bara ca 20 minuter att baka dessa supergoda bakpulverfrallor.

Tips! Om man vill ha den grövre med mer fibrer kan man byta ut ca 2 dl vetemjöl till havregryn, rågmjöl eller grahamsmjöl.

Baka ljuvligt goda 3-minutersbröd i stekpanna – klicka här för recept!
Ljuvligt goda 3-minutersbröd i stekpanna – klicka här för recept!

Jäsfria frukostbullar

12 st 

1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smör och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 12 bitar.

3. Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över lite vetemjöl.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smör och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smör och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 12 bitar.
2. Dela degen i ca 12 bitar.
3. Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över lite vetemjöl.
3. Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över lite vetemjöl.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

Blixtsnabbafrukostbullar1 utvald2 Blixtsnabbafrukostbullar2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Fluffiga semlor

Underbart goda, saftiga och luftiga semmelbullar! Ljuvlig semla fylld med härlig mandelmassa och vispgrädde.

0

Hallonsemlor

Vispgrädde och hallon är en perfekt kombination!

0

Nyttig müsli med russin, mandlar & nötter

Nötter, mandel & russin ger ett härligt tuggmotstånd och bra mättnadskänsla.

0

Snabba ostfrallor

Snabbgjorda, härliga frallor med ost i degen och på toppen! Klara på 15–20 min!

0

Chokladdoppad After Eight-tryffel

Lyxiga, förstklassiga minttryfflar doppade i härlig choklad!

0

Chokladtryffel med kokos

Läckra chokladtryfflar rullade i kokosflingor – magiskt goda och fullkomligt smälter i munnen!

0

Glassbomb med hallon & krossad choklad

Superläcker, gudomligt god dessert med vaniljglass, hallon och choklad. Underbart!

0

After Eight glassbomb med maränger

Vaniljglass och Efter Eight – enkelt och makalöst gott! En lyxig dessert som går fort att göra.

0

Krämig After Eight-glass

Fantastiskt god, lyxig och lättgjord glass med After Eight.

0

Hallonglassbakelse med Noblesse

Fantastiskt god och lättgjord dessert med hallonglass och Noblessechoklad.

0

Pepparkaksglass med vit choklad

Läckra pepparkaksbakelser med vaniljglass och vit choklad. En perfekt dessert som kan förberedas flera dagar i förväg.

0

Mjuk nougatkola

En mjuk nougatkola som fullkomligt smälter i munnen! Ljuvligt god!

0