Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Bakpulverfrallor

127 röster

bakpulverfrallor5 bakpulverfrallor4

Favoritfrallor! Supergoda, mjuka härliga frukostfrallor som är frasiga på ytan och går blixtsnabbt att göra! Tid ca 15 min. Förbered gärna de torra ingredienserna i bunken redan på kvällen så går det ännu snabbare att göra degen på morgonen!

Tips!
Byt ut ca 2 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl eller rågmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet. Tillsätt gärna valfria, blandade frön i degen, ca ¾ dl.

Baka supergoda, mjuka, fiberrika grahamstekakor – klicka här för recept!
Baka supergoda, mjuka, fiberrika grahamstekakor – klicka här för recept!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Bakpulverfrallor

12 st 

1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smör och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 12 bitar.

3. Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över lite vetemjöl.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smör och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smör och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 12 bitar.
2. Dela degen i ca 12 bitar.
3. Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över lite vetemjöl.
3. Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över lite vetemjöl.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

bakpulverfrallor1 bakpulverfrallor3 utvald bakpulverfrallor6 bakpulverfrallor2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Semlor med krossad choklad

Chokladen på grädden gör semlorna ännu godare!

0

Grova tekakor

Mjuka härliga tekakor fyllda med nyttigt grahamsmjöl och rågmjöl.

0

Snabbfrallor med 5 ingredienser

På bara 15 min bakar du dessa läckra frallor som är frasiga på ytan med ett saftigt innanmäte.

0

Fiberrika frukostbullar

Fiberrika, saftiga frallor som är goda till frukost, mellis och på buffén!

0

Grahamstekakor

Populära, supergoda tekakor med fiberrikt grahamsmjöl i degen!

0

Nyttig hallonsmoothie

Superläcker, god smoothie som mättar bra. Helt utan tillsatt socker!

0

Lindas hälsomüsli

Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Rostningen gör den lätt knaprig och godare i smaken!

0

Så gör du rostad müsli

Sockerfri, mättande och supergod müsliblandning som du enkelt gör själv.

0

Kalljästa grova frukostfrallor

Gör degen på kvällen och servera nygräddade, nyttiga frallor till frukost!

0

Jäsfria frukostbullar

Totalt tar det bara ca 20 minuter att baka dessa supergoda bakpulverfrallor.

0

Fluffiga semlor

Underbart goda, saftiga och luftiga semmelbullar! Ljuvlig semla fylld med härlig mandelmassa och vispgrädde.

0

Hallonsemlor

Vispgrädde och hallon är en perfekt kombination!

0