KLASSISKA SMÅKAKOR. Finska pinnar är en typ av småkakor som är gjorda på mördeg. De blir oerhört spröda och goda. De är avlånga till formen och blandningen av hackad sötmandel och pärlsocker på toppen gör den extra goda.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Finska pinnar
55–60 st
4 bittermandlar (kan uteslutas, men ger mer smak på kakorna)
½ dl strösocker
200 g smör, rumsvarmt
4 ½ dl vetemjöl
Pensling & garnering
1 äggvita
ca ¾ dl sötmandel, hackad
ca ¾ dl pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv bittermandeln fint. Blanda ihop mandeln, strösocker, smör och vetemjöl, lite i taget till en deg. Låt degen vila i kylen i ca 30 min.
2. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär dem i 4–5 cm långa bitar.
3. Blanda ihop hackad sötmandel och pärlsocker i en skål.
4. Lägg kakbitarna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Pensla kakorna med äggvita och strö över mandel- och pärlsockerblandningen.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13–14 min. Låt dem svalna på ett galler.