Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Finska pinnar

finskapinnar14 finskapinnar11

KLASSISKA SMÅKAKOR. Finska pinnar är en typ av småkakor som är gjorda på mördeg. De blir oerhört spröda och goda. De är avlånga till formen och blandningen av hackad sötmandel och pärlsocker på toppen gör den extra goda.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Finska pinnar

55–60 st

4 bittermandlar (kan uteslutas, men ger mer smak på kakorna)
½ dl strösocker
200 g smör, rumsvarmt
4 ½ dl vetemjöl

Pensling & garnering
1 äggvita
ca ¾ dl sötmandel, hackad

ca ¾ dl pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv bittermandeln fint. Blanda ihop mandeln, strösocker, smör och vetemjöl, lite i taget till en deg. Låt degen vila i kylen i ca 30 min.

2. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär dem i 4–5 cm långa bitar.

3. Blanda ihop hackad sötmandel och pärlsocker i en skål.

4. Lägg kakbitarna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Pensla kakorna med äggvita och strö över mandel- och pärlsockerblandningen.

6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13–14 min. Låt dem svalna på ett galler.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
2. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär dem i 4–5 cm långa bitar.
2. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär dem i 4–5 cm långa bitar.
3. Blanda ihop hackad sötmandel och pärlsocker i en skål.
3. Blanda ihop hackad sötmandel och pärlsocker i en skål.
4. Lägg kakbitarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Lägg kakbitarna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Pensla kakorna med äggvita och strö över mandel- och pärlsockerblandningen.
5. Pensla kakorna med äggvita och strö över mandel- och pärlsockerblandningen.

finskapinnar5

finskapinnar10 finskapinnar12 finskapinnar13

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Köttfärscalzone – inbakad pizza

Matig & underbart god inbakad pizza! Köttfärs i calzonen är gudomligt gott!

0

Kokosbollar

De allra underbaraste havrebollarna rullade i kokos! Ett favoritrecept som har en rykande åtgång!

0

Fudgecake

Den lätt kladdiga, segmjuka bottnen täcks av en magiskt god kolafudge!

0

Havrescones

Färdiga frukostbröd på 20 min – knapriga på ytan med ett saftigt innanmäte!

0

Oboybollar

Drömgoda havrebollar med Oboy i degen. Mums!

0

Chokladbollstårta

Läcker tårta som passa lika bra på barnkalaset som efter en god middag eller som fredagsmys framför tv:n.

0

Lyxig semmeltårta

En läcker, fluffig, härlig jättesemla som räcker till många!

0

Nyttig bananglass med chokladsmak

Krämig chokladbananglass med frysta bananer och kakao – nyttigt och ljuvligt gott!

0

Bananmjukglass med 2 ingredienser

Supergod, nyttig bananglass som bara består av 2 ingredienser – fryst banan och kall mjölk. Lika härlig som mjukglass i konsistensen!

0

Hallon- & blåbärsglass sockerfri

Frisk bärglass med hallon, blåbär och banan – nyttigt och supergott!

0

Bärsmoothie

Fräsch, nyttig energidrink med blandade bär – gott till frukost & mellis!

0