Bloggar Lindas Bakskola Lindas chokladbollar Lindas nyttigt Okategoriserade

Nyttiga dadel-kokosbollar utan socker

dada-kokosbollar4 dada-kokosbollar1

Nyttiga kokosbollar helt utan tillsatt socker – istället innehåller de dadlar som ger en söt, god smak! De är underbart goda och man kan inte tro att de inte innehåller något tillsatt socker. Även mina barn gillar dem utan att ens reflektera över att de innehåller dadlar istället för socker. Ett perfekt, nyttigt snacks om man vill minska på sockret.

Nyttigt müslibräck – ljuvligt gott! Klicka här för recept!
Nyttigt müslibräck – ljuvligt gott! Klicka här för recept!

Nyttiga dadel-kokosbollar utan socker

Ca 15 st

10–12 dadlar
2 ½ dl havregryn
1 ½ msk kakao
1 dl kokos
25 g sötmandel, hackad
(kan uteslutas)
½ dl kokosolja
1 nypa salt
3–4 msk kaffe (halva mängden kan bytas ut mot vatten för mindre kaffesmak)

Garnering
kokos (eller hackad sötmandel)

GÖR SÅ HÄR

1. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.

2. Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.

3. Tillsätt kakao, kokos, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.

4. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos (eller hackad sötmandel). Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre. Förvara bollarna i kylen eller frys in dem och ta fram vid behov.

1. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.
1. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.
2. Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.
2. Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.
3. Tillsätt kakao, kokos, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.
3. Tillsätt kakao, kokos, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.
4. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos. Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre. Förvara bollarna i kylen eller frys in dem och ta fram vid behov.
4. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos (eller hackad sötmandel). Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre. Förvara bollarna i kylen eller frys in dem och ta fram vid behov.

dada-kokosbollar2 dada-kokosbollar3 dada-kokosbollar5

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

En lös deg ger ett luftigare bröd

Baka saftiga, luftiga och lätta bröd & bullar!

0

Sju sorters kakor – vilka är det egentligen?

Sju sorters kakor är ett känt begrepp, men vilka kakor handlar det om? Läs mer…

0

2 populära småkaksklassiker

Småkakor är lätt att baka och oerhört gott!

0

Lyckas med brödbaket – 2 enkla tips!

Två enkla, men viktiga tips som gör att du lyckas med brödet!

0

Hemgjorda Gorbys piroger

Fantastiskt goda, läckra piroger fyllda med ost & köttfärs! Mycket godare än de färdigköpta!

0

Tacopiroger

Använd tacoköttfärsen från tacomiddagen och baka de allra läckraste pirogerna!

0

Marängtårta med passionsfruktmousse

Lyxig, läcker marängtårta med fylld med fluffig passionsfruktmousse!

0

Passionsfruktmousse

Vit chokladmousse smaksatt med passionsfrukt. Ljuvligt god, lättgjord & lyxig!

0

Citronmousse

Vit chokladmousse med en frisk & fräsch smak av citron! En perfekt, lyxig avslutning på en god middag!

0

Choklad-semifreddo

Allt gott i ett! Ljuvligt god & lättgjord tårta med marängbottnar, vispgrädde & choklad.

0

Chokladsnitt

Läckra, spröda småkakor med knastrigt pärlsocker på toppen.

0