Bloggar Lindas Bakskola Lindas tips & fakta Okategoriserade

Så lyckas du bäst med att baka småkakor

Skärmavbild 2016-05-09 kl. 08.42.08

4 suveräna baktips!

1. Använd kylskåpskallt eller rumsvarmt smör (ej smält).

2. Knåda inte degen för då blir kakorna sega!

3. Gör kakorna lika stora så gräddningstiden blir lika lång för alla kakorna på plåten.

4. Provgrädda 1 kaka först – ugnsvärmen kan variera i olika ugnar. Ta tid hur lång tid kakorna behöver gräddas i din ugn!

Baka spröda hallongrottor – klicka här för recept!
Baka spröda hallongrottor – klicka här för recept!

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Jordgubbsglass på pinne

Nyttig, frisk & fräsch jordgubbsglass som bara tar 5 min att göra!

0

Rabarbersmulpaj

Ett väl beprövat smulpajsrecept som är helt perfekt i kombination med den syrliga rabarbern.

0

Rabarberkladdkaka

Den sura rabarbern i kombination med den söta, kladdiga kakan är underbar! En gudomligt god kaka!

0

Pavlova med hallongrädde

Frasig, hög marängbotten toppad med fluffig hallongrädde. Ljuvligt god tårta! Fler tips på garnering i receptet!

0

Blåbärspavlova

Frasig, hög marängbotten toppad med vispgrädde (eller vit chokladmousse) och blåbär. Underbar tårta! Fler tips på garnering i receptet!

0

Vit chokladmousse

Fluffig, läcker tårtfyllning eller häll upp den i glas och toppa med färska bär så blir det en smarrig dessert!

0

Drottningpavlova

Frasig, hög marängbotten toppad med vispgrädde och färska bär. Ljuvligt god & läcker! Fler tips på garnering i receptet!

0

Så gör du en Pavlovabotten

Frasig, läcker marängbotten som toppas med t ex vispgrädde, chokladmousse, lemon curd & bär. Ljuvligt gott!

0

Krämbullar

Extra saftiga vetebullar fyllda med krämig, härlig vaniljkräm!

0

Vita chokladbollar

Underbara kokosbollar som är fyllda med vit choklad istället för kakao. Mums, vad goda de är!

0

10-minuterstekakor

Populära, supergoda tekakor som inte behöver jäsa och går fort att slänga ihop innan frukost!

0