Bloggar Lindas Bakskola Lindas pajrecept Lindas rabarber Okategoriserade

Knäckig rabarbersmulpaj

knäckigrabarberpaj5 knäckigrabarberpaj3

Lättbakad, fantastiskt god paj som är ljuvligt knäckig på ytan. Sirapen och sockret gör den smuliga degen läckert knäckig och härlig. En favoritpaj som har en rykande åtgång! Här hittar du fler läckra rabarberrecept!

Smulig jordgubb- & rabarberpaj – klicka här för recept!
Smulig jordgubb- & rabarberpaj – klicka här för recept!
Ljuvligt god randig rabarberkaka – klicka här för recept!
Ljuvligt god randig rabarberkaka – klicka här för recept!

 Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!

Knäckig rabarbersmulpaj

ca 10 bitar

150 g smör, kylskåpskallt
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
½ tsk flingsalt eller 1 nypa vanligt salt
½ dl ljus sirap

Fyllning
400–500 g rabarber
ca 2 msk strösocker
1 msk potatismjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, havregryn, vetemjöl och strösocker. Tillsätt sirapen och fortsätt nypa ihop degen så den behåller sig smulig.

2. Skala och skiva rabarber i ca 2 cm bitar. Lägg dem i en pajform, 25–26 cm i diameter. Strö över socker och lite potatismjöl.

3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.

4. Smula degen över rabarbern.

5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min eller tills den är gyllenbrun. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär rabarbern i bitar, 2–3 cm.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär rabarbern i bitar, 2–3 cm.
2. Lägg rabarbern i en pajform, 25–26 cm i diameter.
2. Lägg rabarbern i en pajform, 25–26 cm i diameter.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.
4. Strö degen över rabarbern.
4. Strö degen över rabarbern.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min eller tills den är gyllenbrun. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min eller tills den är gyllenbrun. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.

knäckigrabarberpaj1 knäckigrabarberpaj2 knäckigrabarberpaj6 knäckigrabarberpaj4

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Rabarber- och jordgubbssmulpaj

Smulpaj med rabarber och jordgubbar är en ljuvlig kombination! Den syrliga, lite sura rabarbern passar perfekt med jordgubbarna.

0

Jordgubbsglass på pinne

Nyttig, frisk & fräsch jordgubbsglass som bara tar 5 min att göra!

0

Rabarbersmulpaj

Ett väl beprövat smulpajsrecept som är helt perfekt i kombination med den syrliga rabarbern.

0

Rabarberkladdkaka

Den sura rabarbern i kombination med den söta, kladdiga kakan är underbar! En gudomligt god kaka!

0

Pavlova med hallongrädde

Frasig, hög marängbotten toppad med fluffig hallongrädde. Ljuvligt god tårta! Fler tips på garnering i receptet!

0

Blåbärspavlova

Frasig, hög marängbotten toppad med vispgrädde (eller vit chokladmousse) och blåbär. Underbar tårta! Fler tips på garnering i receptet!

0

Vit chokladmousse

Fluffig, läcker tårtfyllning eller häll upp den i glas och toppa med färska bär så blir det en smarrig dessert!

0