Lättbakad, fantastiskt god paj som är ljuvligt knäckig på ytan. Sirapen och sockret gör den smuliga degen läckert knäckig och härlig. En favoritpaj som har en rykande åtgång! Här hittar du fler läckra rabarberrecept!
Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!
Knäckig rabarbersmulpaj
ca 10 bitar
150 g smör, kylskåpskallt
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
½ tsk flingsalt eller 1 nypa vanligt salt
½ dl ljus sirap
Fyllning
400–500 g rabarber
ca 2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, havregryn, vetemjöl och strösocker. Tillsätt sirapen och fortsätt nypa ihop degen så den behåller sig smulig.
2. Skala och skiva rabarber i ca 2 cm bitar. Lägg dem i en pajform, 25–26 cm i diameter. Strö över socker och lite potatismjöl.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.
4. Smula degen över rabarbern.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min eller tills den är gyllenbrun. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.