Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Extra saftiga korvbröd

saftigakorvbröd7 saftigakorvbröd6

EXTRA SAFTIGA KORVBRÖD Rågsiktsmjölet och mjölken gör bröden oerhört saftiga, mjuka och goda! Ett toppenrecept som ger riktigt, läckra, härliga korvbröd som är mycket, mycket godare än färdigköpta. Baka och frys in till kommande grillningar. Bröden kan även ätas som frallor!

Hemgjorda hamburgerbröd är gudomligt gott – klicka här för recept!
Hemgjorda hamburgerbröd är gudomligt gott – klicka här för recept!
Superläcker, god tacocalzone – klicka här för recept!
Superläcker, god tacocalzone – klicka här för recept!

 

Extra saftiga korvbröd

25–30 st

25 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja
8 dl rågsikt
ca 4 dl vetemjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, ca 12 cm långa.

3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, ca 12 cm långa.
2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, ca 12 cm långa.
3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.

saftigakorvbröd5 saftigakorvbröd8 saftigakorvbrödutvald

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Jordgubbskladdkaka i rutor

Somrig, härlig ljus kladdkaka med jordgubbar – en av de godaste kladdisarna man kan tänka sig! (Kan göras i en rund form).

0

Marängtårta med fluffig jordgubbsgrädde

Festens höjdpunkt! Kalasgoda, härlig, lättgjord marängtårta med fluffig jordgubbsgrädde!

0

Lättgjord sommartårta

Härliga marängtårta med fluffig grädde & blandade bär! Somrig & gudomligt god!

0

Hallonmarängtårta

Frasiga marängbottnar och fluffig hallongrädde – en superläcker, lättgjord tårta!

0

Nyttig hemgjord jordgubbsyoghurt

Sockerfri, hälsosam yoghurt som är oerhört krämig & god. Kräver en liten arbetsinsats och är billigare än färdigköpt!

0

Goda tårtfyllningar

Enkla, läckra fyllningar till tårtan!

0

Pudrade vaniljkrämbullar

Drömgoda bullar fyllda med vaniljkräm som garanterat gör succé på fikabordet.

0

Sockerbullar fyllda med vaniljkräm

Bullarnas rolls royce som är fyllda med ljuvlig vaniljkräm. Strösockret på ytan knastrar härligt mellan tänderna.

0

Hönökakor frallor

Ett populärt köpebröd från Pågens som du enkelt bakar själv – mycket godare & billigare.

0