SUPERLÄCKER, GOD LIMEPAJ med smulig Digestivebotten. En underbar dessert som blivit en favorit! Den sura limen i kombination till den söta kondenserade mjölken och den smuliga bottnen är perfekt! Den är väldigt enkel att baka och uppskattas verkligen av alla som får smaka på den. En lyxig, lättgjord dessert!
Tips! Servera gärna pajen med en klick grädde eller vaniljglass.
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Sötsur, smulig Limepaj
Ca 12 bitar
Botten
250 g Digestivekex
150 g smör, smält
ev. en nypa salt
Fyllning
5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk, sötad 397 g
1 msk finrivet limeskal
1 dl pressad lime (juicen) (4–5 limefrukter)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smula kexen i en skål. Blanda dem med det smälta smöret.
2. Tryck ut smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck upp dem en liten bit på kanterna.
3. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 12 min.
4. Fyllning: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop äggulorna lätt i en skål med en vanlig handvisp. Finriv ca 1 msk limeskal. Pressa ur 1 dl limejuice från limefrukterna. Öppna burken med kondenserad mjölk.
5. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.
6. Bred ut fyllningen på smulbottnen.
7. Grädda pajen mitt i ugnen i 11–12 min. Låt den svalna. Dekorera gärna med lime. Lite flingsalt på toppen är gott! Servera gärna pajen med vispad grädde eller vaniljglass.