Lättbakad hallonkaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver. En kaka man snabbt slänger ihop, men bara för den är lättgjord är den inte mindre god. Tvärtom så är det en riktig favorit som verkligen uppskattas och är omtyckt! Det enkla är det godaste!
Här finns fler goda hallonrecept!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Här finns fler goda hallonrecept!
Segmjuk hallonkaka med 5 ingredienser
12–15 bitar
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält
Garnering
2–3 dl hallon, frysta eller färska
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper. Lägg hallonen på smeten och strö över lite socker.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Låt kakan stå i rumstemperatur utan att täcka över den för då försvinner de sega, knapriga kanterna.