Ca 12 bitar200 g morötter (ca 3 normalstora morötter)4 ägg4 dl strösocker2 dl rapsolja1 msk bakpulver2 tsk vaniljsocker2 tsk mald kanel4 dl vetemjöl Cream cheese frosting
200 g färskost, t ex Philadelphia100 g smör, rumsvarmt4 dl florsocker GÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.
5. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till fluffig glasyr. Bred ut den jämnt över rutorna.
[caption id="attachment_52353" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.[/caption]
[caption id="attachment_52354" align="" width="860"] 2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_52355" align="" width="860"] 3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_52356" align="" width="860"] 4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.[/caption]
[caption id="attachment_52358" align="" width="860"] 5. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till fluffig glasyr. Bred ut den jämnt över rutorna.[/caption]
[caption id="attachment_84730" align="aligncenter" width="3456"] Servera gärna med hemgjord vaniljvisp![/caption] [caption id="attachment_84728" align="aligncenter" width="3456"] Servera gärna med hemgjord vaniljvisp.[/caption] RABARBERKAKA RECEPT Saftig, mjuk, ljuvligt god och härlig rabarberkaka som man snabbt slänger ihop när man vill ha godfika. Tips! Rabarbern kan bytas ut mot hallon, blåbär eller jordgubbar. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp! Gör hemgjord vaniljsås – …