Lyxig chokladtryffel som fullkomligt smälter i munnen. Mycket enkel att göra!

CHOKLADTRYFFEL! Små men naggande goda och väldigt enkla att göra. Lyxig chokladtryffel som har en len, mjuk härlig chokladsmak. De fullkomligt smälter i munnen. Förvara tryfflarna i en burk med lock i kylskåpet.

Ljuvligt god mjölkchokladfudge – klicka här för recept!
Godistips: Ljuvligt god mjölkchokladfudge – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Chokladtryffel

12–14 st

1 ¼ dl vispgrädde
200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
2 tsk smör 

Garnering
kakao 

Tips på smaksättning!
1 tsk kanel, kardemumma, rivet citronskal, ingefära, kardemumma, rom eller pepparkakskryddor.

GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

2. Bryt chokladen i bitar i en skål. Tillsätt smöret.

3. Häll grädden över chokladen.

4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.

5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i kakao. Förvara dem i kylen i en burk med lock.

1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
2. Bryt chokladen i bitar i en skål. Tillsätt smöret.
2. Bryt chokladen i bitar i en skål. Tillsätt smöret.
3. Häll grädden över chokladen.
3. Häll grädden över chokladen.
4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.
4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.
5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i kakao. Förvara dem i kylen i en burk med lock.
5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i kakao. Förvara dem i kylen i en burk med lock.