Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas jul Lindas kladdkakor Lindas mjuka kakor

Vit kladdkaka med pepparkakssmul

36 röster

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Kladdkaka i alla former är magiskt gott! Och den här vita varianten är makalöst god den också. Ingredienserna har man oftast hemma och därför kan man slänga ihop den när man vill och är sugen på något gott. Eller får oväntat besök.

Tips! Blanda ner 200 g vit choklad i kladdkakesmeten så blir kladdkakan extra lyxig och god!

Vit kladdkaka med pepparkakssmul

12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
2 ägg

Garnering
florsocker

Tillbehör
hallon
vispgrädde
söndersmulade pepparkakor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd.

2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i formen.

4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 20–23 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.

5. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde, hallon och söndersmulade pepparkakor.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Vörtfrallor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Fantastiskt mjuka, härliga, smakrika vörtfrallor. Julens godaste bröd! Tips! Det går att byta ut lättölen och tillsätta 2 flaskor julmust istället. Det spelar ingen roll om vätskan i degen är kylskåpskall eller rumsvarm. Vörtfrallor 24 st 1 pkt jäst, 50 g1 mörk lättöl eller porter (33 cl)1 julmust (33 …

4

Vörtbröd / vörtlimpa

Julens godaste vörtlimpa. Jag har bakat en ljuvligt god, klassisk vörtlimpa och jag rekommenderar er verkligen att baka detta bröd. Det är underbart gott! Degen har jag gjort i min Ankarsrum assistent som knådar degen smidigt och bakningen blir så mycket enklare i den. BAKA LJUVLIGT GODA VÖRTFRALLOR – KLICKA HÄR FÖR RECEPT! Tips!Det är …

24

Saffranskaka utan socker och mjöl

I betalt annonssamarbete med Hermesetas. En saftig, härlig saffranskaka bakad utan vanligt strösocker och mjöl. Istället har jag sötat den med Hermesetas lättströ och använt mandelmjöl och kokosmjöl vilket gör att kakan har ett väldigt lågt kolhydratinnehåll och påverkar blodsockret minimalt. Hermesetas lättströ innehåller 90 % mindre kalorier och det påverkar inte blodsockret. Perfekt för …

1

Crunchy Caramel brownies

Samarbete med Nicks Jag har bakat med Nicks produkter! Dessa fantastiskt goda, segmjuka brownies med crunchig choklad (Nicks Crunchy Caramel) på toppen, som knappt påverkar blodsockret! Låter som magi och, ja det är det! Med Nicks Use Like Suger istället för strösocker i smeten, mandelmjöl istället för vetemjöl och Nicks Crunchy Caramel istället för vanlig …

2

Saffransbrownies

. . TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Saffransbrownies – en riktigt julig, segmjuk brownie med härlig saffranssmak. Smeten tillagas direkt i kastrullen på bara några minuter och gräddas på ca 20 min! Perfekt att bjuda på i juletider! Saffransbrownies 12 st 150 g smör3 dl strösocker1 nypa salt1 paket saffran, (0,5 gram)2 tsk vaniljsocker2 ägg1 …

2

Lindas julbak

Lindas julbak innehåller alla recept du behöver till julbaket! Min bok innehåller bl a recept:– saffran– pepparkakor – julgodis– mjuka kakor– cheesecakes– julbröd– lussebullar– chokladgodis– juldesserterJa, alla recept du behöver till julbaket i hela november och december! Klicka här för att beställa Linas julbak!

0

Wasabisås

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) En het, kall sås som passar till allt! Kyckling, torsk, lax, fiskpinnar, vegorätter eller kött. En riktigt god favoritsås som är busenkel att göra med endast 3 ingredienser. Ingredienser:3 dl crème fraiche (gräddfil eller iMat fraishe)4–5 cm wasabipasta (från tub)salt GÖR SÅ HÄR Blanda crème fraiche och wasabi (smak …

0

Spindelkladdkaka

Spindeltårta med kladdkakebotten och chokladganache. Spindelkladdkaka 10–12 bitar  150 g smör3 dl strösocker3 msk kakao1 ¾ dl vetemjöl1 nypa salt3 ägg Chokladganache150 g mörk choklad¾ dl vispgrädde Ögon2 Ballerinakakor Spindelben18 godissnören Spindelnät och spindelsmält, vit choklad GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader.
 Smält smöret i en kastrull och blanda ner strösockret. Låt blandningen svalna …

0

Rågsiktsrutor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Rågsiktsrutor. Det är väldigt enkelt att baka ut degen direkt på plåten och brödet blir oerhört saftigt och gott! Själva bakprocessen tar inte alls lång tid och medan degen jäser kan man passa på att göra något annat. Rågsiktsrutor 12 st 50 g jäst6 dl mjölk, fingervarm2 tsk salt75 …

1

Chokladkakor

Betalt samarbete med Toppits. Tunna, spröda chokladkakor toppade med knastrande pärlsocker på toppen. Supergoda och roliga att baka. Välj själv vilken form du vill stansa ut degen i t ex runda, hjärtan, gubbar, granar, stjärnor m m. Tips! Degen kavlar jag ut mellan två Toppits bakplåtspapper för de har en glidfri yta som gör att …

0

Äppelkladdkaka utan socker och mjöl

En supergod, mycket lättbakad kladdkaka med rivet äpple och kanel som inte innehåller något vanligt socker eller vetemjöl. Den innehåller väldigt få kolhydrater vilket är positivt för alla som vill äta mindre socker och lite kolhydrater. Välj själv vilken sötning du vill använda. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Äppelkladdkaka utan socker och mjöl 12 …

0

KESOBRÖD UTAN MJÖL lågkolhydrat

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) KESOBRÖD utan vetemjöl som har en mjuk, lite pannkaksliknande konsistens, men det är supergott! Och varje skiva innehåller bara 2, 3 g kolhydrater. Det här brödet innehåller även protein vilket är bra att få i sig till frukost. 28 kolhydrater för hela smeten2,3 kH …

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x