BÖNSALLAD – NYTTIGT, ENKELT & GOTT! En riktigt matig och nyttig sallad av bönor, blandade grönsaker och vinägrett. Den är väldigt enkel att tillaga, men ändå delikat och god att bjuda på. Grönsakerna och bönorna kan varieras efter egen smak. Gott att äta till en köttbit, kycklingfilé, lax, några skedar Keso eller på buffén.
Bönsallad
400 g blandade bönor (i burk eller tetrapack)
1–2 tomater
15 cm gurka
½ röd lök
1 liten burk majs
(eller andra valfria grönsaker)
2 msk vinägrett dressing (gott recept finns här!)
GÖR SÅ HÄR
1. Ta fram alla ingredienserna.
2. Skär tomat, gurka och lök i små bitar (och/eller andra valfria grönsaker).
3. Häll ner bönorna i en sil. Skölj av dem med kallt vatten och låt vätskan rinna av.
4. Blanda ihop bönorna, de skurna grönsakerna och majs i en skål. Ringla över vinägrett dressing.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!