CHOKLADGROTTOR Mördegskakor är mycket enkla att göra och ljuvligt goda! Lägg en chokladbit på toppen så blir den extra läcker och god! Riktigt härliga godiskakor!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här).
Chokladgrottor
Ca 30 stDeg1 dl strösocker5 dl vetemjöl ½ krm salt 200 g smör, rumsvarmt Garnering
30 bitar choklad (av valfri sort)
florsockerGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Lägg en chokladbit på varje boll och tryck till lite.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker före servering.
[caption id="attachment_57261" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.[/caption]
[caption id="attachment_57262" align="" width="860"] 2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_57263" align="" width="860"] 3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_57264" align="" width="860"] 4. Lägg en chokladbit på varje boll och tryck till lite.[/caption]
[caption id="attachment_57265" align="" width="860"] 5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker före servering.[/caption]
Betalt samarbete med Toppits. Tunna, spröda chokladkakor toppade med knastrande pärlsocker på toppen. Supergoda och roliga att baka. Välj själv vilken form du vill stansa ut degen i t ex runda, hjärtan, gubbar, granar, stjärnor m m. Tips! Degen kavlar jag ut mellan två Toppits bakplåtspapper för de har en glidfri yta som gör att …