Smakrik, supergod köttfärssås! Rivna morötter gör rätten ännu godare, nyttigare och saftigare (men kan uteslutas om man vill). Om man vill göra köttfärssåsen krämigare tillsätts ca 1 dl crème fraiche med valfri fetthalt, men det går lika bra utan.
Tips! Kryddningen kan varieras efter egen smak!
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Köttfärssås med rivna morötter
6–8 personer
1 gul lök
1–2 morötter
1 vitlöksklyfta, pressad
800 g köttfärs
2 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar
3 msk tomatpuré
400 g passerade eller krossade tomater
1 dl ketchup (eller chilisås)
ev. 1 dl crème fraiche, valfri fetthalt (kan uteslutas, men gör den krämigare)
ev. vatten
GÖR SÅ HÄR
- Skala och skär löken i småbitar. Skala moroten och riv den grovt eller skär den i tunna, korta stavar. Fräs löken, morötterna och vitlök i en klick smör eller olja i en stekpanna. Lägg över grönsakerna på en tallrik när det är klart.
- Fräs köttfärsen i en stekpanna. Mosa med en gaffel och rör om tills den är genomstekt. Krydda med oregano, salt och svartpeppar.
- Tillsätt tomatpuré, passerade eller krossade tomater, ketchup och eventuellt crème fraiche. Blanda ner lök- och morotsblandingen. Låt allt puttra på svag värme i ca 10–15 min. Späd köttfären med vatten om du vill ha den lite tunnare.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)!
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Tips! Servera en fräsch, ljuvligt god Mangosalsa till köttfärssåsen! Klicka här för recept!
Middagstips! Pulled pork gryta! Nyttig, smakrik och underbart god! Klicka här för recept!