Lunch- & middagstips: Kycklingfilé & bönsallad. En både enkel, god och nyttig måltid som går snabbt att laga. Bönsalladen kan bytas ut mot en fräsch Mangosalsa – klicka här för recept!
Kycklingfilé & bönsallad
kycklingfilé (valfritt antal)
salt
svartpeppar
chilikrydda
vitlök
bönsallad
GÖR SÅ HÄR
1. Gör en bönsallad – klicka här för recept!.
2. Krydda kycklingfilén med salt, svartpeppar och chilikrydda.
3. Värm upp en stekpanna på högsta. Lägg en klick smör eller häll olja i stekpannan. Pressa ner en vitlöksklyfta.
4. Fräs kycklingfilén tills den får en fin stekyta på båda sidor. Sänk värmen. Lägg ett lock på stekpannan och låt kycklingen tillagas på låg värme tills den är genomstekt. Tips! När man först steker kycklingen på hög värme får man en god smak på stekytan. Den låga värmen gör att kycklingen blir oerhört saftig och vätskan stannar kvar i kycklingen på grund av stekytan.
Bönsallad! Klicka här eller på bilden nedan för recept!
Tips! Byt ut bönsalladen mot en fräsch Mangosalsa – klicka här för recept!