Det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett! En riktigt läcker, god kladdkaka med semmelsmaker. Botten är kryddad med kardemumma och den är garnerad med mandelmassa, florsocker och vispgrädde. Precis samma ingredienser som en semla, men i ett annat format. Den är gudomligt god och har blivit en ny favorit hemma hos oss!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här).
Lindas semmelkladdkaka
Ca 12 bitar150 g smör2 ½ dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 nypa salt3 ägg1 ¾ dl vetemjöl
½ tsk kardemummakärnor, mortlade Garnering
150 g mandelmassaflorsocker 3 dl vispgrädde
ev. mandelspånGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, salt, ägg och vetemjöl. Rör om allt till en smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Strö kardemumman över smeten i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
4. Riv mandelmassan grovt.
5. Strö mandelmassan över kladdkakan medan den fortfarande är varm. Platta till massan lite lätt. Låt kakan svalna i formen. Låt gärna kladdkakan stå i kylen i någon timme innan du garnerar den. Då blir bottnen segare och godare.
6. Pudra florsocker över mandelmassan. Vispa grädden fluffig och lägg den i en snygg hög på kladdkakan. Strö ev. över mandelflarn.
[caption id="attachment_56519" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, salt, ägg och vetemjöl. Rör om allt till en smet.[/caption]
[caption id="attachment_56520" align="" width="860"] 2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Strö kardemumman över smeten i formen.[/caption]
[caption id="attachment_56521" align="" width="860"] 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den.[/caption]
[caption id="attachment_56522" align="" width="860"] 4. Riv mandelmassan grovt.[/caption]
[caption id="attachment_56523" align="" width="860"] 5. Strö mandelmassan över kladdkakan medan den fortfarande är varm. Platta till massan lite lätt. Låt kakan svalna i formen. Låt gärna kladdkakan stå i kylen i någon timme innan du garnerar den. Då blir bottnen segare och godare.[/caption]
[caption id="attachment_56524" align="" width="860"] 6. Pudra florsocker över mandelmassan.[/caption]
[caption id="attachment_56533" align="" width="860"] 7. Vispa grädden fluffig och servera den till kladdkakan. Strö eventuellt över mandelflarn.[/caption]
Chokladkola-kladdkaka deluxe! Påminner om chokladkola i smaken fast i kladdkakeform. Sååå lyxig och fantastiskt god! Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass. Eller både och! Chokladkola-kladdkaka ca 12 bitar 125 g smör 1 ½ dl socker 1 ½ dl ljus sirap ¾ dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1 ½ dl vetemjöl 2 ägg GÖR …
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Kladdkaka är alltid uppskattat och gott och väldigt enkelt att baka! Och med massor av jordgubbar och vispgrädde på kladdkakan blir det en ljuvlig sommartårta som garanterat blir väldigt populär. Tips! – Garnera tårtan med blåbär eller hallon. – Grovhacka en chokladkaka och strö över smeten före gräddning. Kladdkaketårta …
Ett perfekt kladdkaka recept! Den allra godaste kladdkakan som finns och det här receptet på kladdkaka är väl beprövat. En perfekt kladdkaka som varmt rekommenderas. Den är mycket enkel att baka kladdkaka och kladdkaka funkar att bjuda på i alla lägen. Alla älskar kladdkaka! KLADDKAKA RECEPT Kladdkaka är nästan ännu godare dagen efters så den …