Magisk goda semmelmuffins. De är oerhört saftiga och luftiga och går fort att baka! De är riktigt, riktigt goda och en värdig ersättare till de klassiska semlorna! De har kommer jag baka många gånger för de gjorde succé här hemma!
[caption id="attachment_56538" align="" width="370"] Drömgod semmelkladdkaka – klicka på bilden för recept![/caption]
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här).
Semmelmuffins
Ca 15 st2 ägg2 ½ dl strösocker2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver100 g smör, smält3 ½ dl vetemjöl1 ½ dl mjölk
1 krm mortlad kardemummaFyllningca 75 g mandelmassamjölk
3 dl vispgräddeGarneringflorsockerGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl, mjölk och kardemumma. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
2. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem kallna.
4. Mosa ihop mandelmassa och lite mjölk till en kladdig massa.
5. Skär av topparna på muffinsarna till lock. Gröp ur lite innanmäte i underdelen.
6. Lägg en klick mandelmassa i varje grop.
7. Vispa grädden fluffig. Spritsa den på muffinsarna.
8. Sätt på locken och pudra över florsocker.
[caption id="attachment_56689" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_56690" align="" width="860"] 2. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).[/caption]
[caption id="attachment_56692" align="" width="860"] 3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.[/caption]
[caption id="attachment_56790" align="" width="860"] 4. Mosa ihop mandelmassa och lite mjölk till en kladdig massa.[/caption]
[caption id="attachment_56791" align="" width="860"] 5. Skär av topparna på muffinsarna till lock. Gröp ur lite innanmäte i underdelen.[/caption]
[caption id="attachment_56792" align="" width="860"] 6. Lägg en klick mandelmassa i varje grop.[/caption]
[caption id="attachment_56793" align="" width="860"] 7. Vispa grädden fluffig. Spritsa den på muffinsarna.[/caption]
[caption id="attachment_56794" align="" width="860"] 8. Sätt på locken och pudra över florsocker.[/caption]
Fluffiga, härliga semlor med ingredienser som bara kommer från växtriket. Frys in de bullar du inte gör semlor av och ta fram och gör i ordning dem med mandelmassa och grädde vid ett annat tillfälle. Tips! Om man vill att bullarna ska få lite extra färg kan man pensla dem med sockerblandning innan gräddning (strösocker …