utvald klipptamorotsfrallor2 klipptamorotsfrallor5

Morötter i degen gör bröden extra saftiga och goda! Varje fralla får sin egna, unika form när man klipper dem i bitar med saxen. Praktiskt, enkelt & snyggt!

Kalljäsning!
Låt degen jäsa ca 30 min i bunken. Klipp degen i bitar och låt frallorna jäsa övertäckta med plastfolie i kylen över natten. Ta fram plåten när du sätter på ugnen och låt den stå i rumpstemperatur tills ugnen är varm. Lycka till!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Klippta morotsfrallor

12–15 st

25 g jäst
4 dl mjölk, fingervarmt
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja
125 g morötter, fint rivna
10–11 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Knåda igenom degen på ett bakbord. Rulla degen i lite mjöl. Klipp 12–15 lika stora bitar av degen.

3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–11 min. Låt dem svalna på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Knåda igenom degen på ett bakbord. Rulla degen i lite mjöl. Klipp 12–15 lika stora bitar av degen.

2. Knåda igenom degen på ett bakbord. Rulla degen i lite mjöl. Klipp 12–15 lika stora bitar av degen.

3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–11 min. Låt dem svalna på ett galler.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–11 min. Låt dem svalna på ett galler.

klipptamorotsfrallor1 klipptamorotsfrallor5 klipptamorotsfrallor4