Godare än godast! En riktigt supersaftig chokladsockerkaka med mycket chokladsmak. En favoritsockerakaka för alla chokladälskare! Chokladen kan bytas ut mot valfri sort.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Mjölkchokladsockerkaka
Ca 12 bitar
Saftig, mjuk kaka med läckra chokladbitar i smeten.
3 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
Fyllning
75 g mjölkchoklad, finhackad (kan uteslutas)
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.
2. Smörj en sockerkaksform med smör, ca 1 1/2 liter, och bröa med kokos (eller ströbröd).
3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
4. Hacka chokladen fint. Rör ner bitarna i smeten i smeten i formen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 36–40 min. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan på en tallrik och pudra över florsocker.
Undrar bara om man kan hälla smeten i en rund springform? Och i så fall, vilken storlek på springformen ska det vara? 🙂
Ja, det går bra. Ca 24 cm i diameter. Lycka till! /Linda
Tack Linda gör ett fantastiskt recept. En jätte god chokladkaka.