PROTEINRIK PANNKAKA Mättande, nyttiga pannkakor utan vetemjöl. Den innehåller proteinrika ingredienser som ägg, havregryn och kvarg.
Här hittar du fler recept utan socker – klicka här!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Kvargpannkakor utan vetemjöl
6 st i en liten stekpanna (ca 3 st i en normalstor stekpanna) De är allra godast nygräddade!
1 dl havregryn (mixas eller mortlas till mjöl)
3 ägg
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
2 dl kvarg
GÖR SÅ HÄR
1. Mixa sönder havregrynen i en mixer med knivar, en stavmixer eller mal sönder dem i en mortel.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
3. Blanda ihop havegrynsmjölet och äggsmeten.
4 .Tillsätt salt, bakpulver och kvarg. Rör ihop till en smet.
5. Värm upp en stekpanna på högsta. Smält smör i stekpannan. Sänk direkt till medelvärme när du börjar steka. Vänd pannkakan när smeten börjar stelna. Reglera värmen hela tiden så att inte pannkakorna bränns.
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Vilken kvarg använder jag?
Valfri kvarg – alla funkar. Med vänlig hälsning Linda
Smakar inte pannkakor. Mer omelett…och de ser definitivt inte ut som dessa på bilden för det är omöjligt att få en fluffig smet att smälta ut som vanliga pannkakor? ☹️☹️☹️
Men jag har ju stekt pannkakorna efter exakt det recept som står på bloggen. Så mina pannkakor såg ut som de på bilden.
Har just gjort dessa pannkakor och de smakade som vanliga pannkakor. De såg ut exakt som på bilden och var frasiga i kanten. Succe hos barnbarnet. Lätta att steka och flöt ut fint. Jag stekte i mindre panna. Så glad att jag äntligen kan äta goda pannkakor igen som dessutom är nyttiga för min diabetiska kropp.
Har du testat att grädda den i våffeljärn?
Det går bra!
Superenkel och väldigt goda 💙