Nyttiga, supergoda pannkakor utan vetemjöl. Goda både till frukost, lunch, middag och mellanmål. Servera dem gärna med mosade bär, rivet äpple och/eller Keso.
Banankvargpannkakor
6 st i en liten stekpanna (ca 3 st i en normalstor stekpanna) De är allra godast nygräddade!
1 dl havregryn (mixas eller mortlas till mjöl)
3 ägg
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
2 dl kvarg
1 banan
GÖR SÅ HÄR
1. Mixa sönder havregrynen i en mixer med knivar, en stavmixer eller mal sönder dem i en mortel.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
3. Blanda ihop havegrynsmjölet och äggsmeten.
4 .Tillsätt salt, bakpulver och kvarg. Rör ihop till en smet.
5. Mosa eller mixa bananen ordentligt. Rör ner den i smeten.
6. Värm upp en stekpanna på högsta. Smält smör i stekpannan. Sänk direkt till medelvärme när du börjar steka. Vänd pannkakan när smeten börjar stelna. Reglera värmen hela tiden så att inte pannkakorna bränns.