Bloggar Lindas Bakskola Lindas tårtor

4 tårtbottnar

4 ljuvliga tårtbottnar

Här har jag samlat 4 favorittårtbottnar som jag varmt rekommenderar. De kan alla användas med valfri fyllning. Om du vill ha tips på olika fyllningar kan du kolla runt bland mina tårtrecept här! Använd vilken tårtfyllning du vill!

Här finns tips på goda tårtfyllningar!

 

1. En klassisk kladdkaka är en fantastiskt god botten på tårtan! Receptet finns här!

 

2. Frasiga marängbottnar är alltid uppskattat och passar till alla sorters fyllningar! Receptet finns här!

 

3.Nötmarängbottnar är fantastiskt gott. De används i Schwarzwaldtårta, men kan användas till vilka fyllningar man vill! Klicka till receptet här!

 

4. En klassisk, hög, mycket luftig tårtbotten. Ett mycket bra grundrecept som passar alla fyllningar. Klicka till receptet här!

 

 

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nötmarängbottnar

Frasiga och lite segmjuka nötmaränbottnar som kan fyllas med valfri fyllning. Ljuvligt goda! Om man inte vill ha choklad på bottnarna kan man strunta i det, men jag tycker det är väldigt gott och gör att bottnarna håller sig fräscha längre eftersom fyllningen inte blöter ner bottnarna. Nötmarängbottnar 3 st 200 g hasselnötter 6 äggvitor 3 dl …

0

Förlorar potatis och grönsaker näring när de kokas?

Förlorar potatis och grönsaker näring när de kokas? Svar: Ja, vissa vitaminer är känsliga för värme och vitaminer och mineraler kan urlakas i det kokande vattnet. Potatis förlorar ungefär 20 procent av C-vitaminen. Det är bäst att koka potatisen med skal på för då försvinner mindre vitaminer. Dock blir det lättare att ta upp andra näringsämnen som till …

0

Matskola: Så gör du potatisskurvar

Friterade potatisskruvar. De här potatisskruvarna åt jag för första gången när jag var på Trosa marknad. Och de var magiskt goda, ett riktigt gott snacks. Det är vanliga potatisar som är skurna som spiraler (se bilden nedan) och därefter friterade. De smakar lite som pommes frites och kryddas med salt och pommes friteskrydda eller grillkrydda. De är lite …

0

Varför blir grönsaker ofta grågröna efter kokning?

Varför blir grönsaker ofta grågröna efter kokning? Svar: Ärtor och andra grönsaker innehåller det gröna färgämnet klorofyll. När de kokas, varmhålls eller konserveras sker en kemisk process då det bildas ett ämne som heter feofytin a och feofytin b. Feofytin a är grågrön och feofytin b olivgrön. Detta gör att grönsakernas färg förändras. Graden är färgförändring beror på en …

0

Saftig chokladsockerkaka

Magiskt god chokladsockerkaka! Den är oerhört saftig och innehåller läckra, hackade chokladbitar i smeten. Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här! Saftig chokladsockerkaka Ca 12 bitar 3 ägg 3 dl strösocker ½ dl kakao 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 75 g smör, smält 1 …

1

Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins som är perfekt kladdiga – de är så galet gott! Och enkelt att baka. En perfekt dessert som går enkelt och snabbt att slänga ihop. Och det är alltid uppskattat! Servera gärna med en klick vispgrädde och färska bär. Kladdkakemuffins Ca 12 bitar 150 g smör 3 dl strösocker 3 ägg ¾ dl kakao 1 nypa …

0

Kerstinkaka

Kerstinkaka – den är mycket lätt att baka och ingredienserna har man oftast hemma. Den är ljuvligt god och mycket populär. En klassiker som alltid är rätt att bjuda på – i alla sammanhang. Servera med färska bär och vaniljsås vid festligare tillfällen. Annars är den perfekt att njuta av precis som den är till …

0

Pensionärskaka

Pensionärskaka, Sverigekaka, ja kärt barn har många namn. Den är i alla fall den saftigaste, mjukaste kakan som finns med en ljuvlig vaniljsmörfyllning! En mycket lättgjord kaka som är lätt att lyckas med. Obs! Fyllningen ska vara lös och rinnig. PENSIONÄRSKAKA Ca 12 bitar 3 st ägg 3 dl vetemjöl 3 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1 dl  vatten, …

1

Bevara frukt och bär längre med infrysning

Bevara frukt och bär längre med infrysning Frukt och bär som förvaras i rumstemperatur förlorar vätska snabbare efter som den dunstar genom skalet. De drabbas av uttorkning vilket gör att frukten blir mindre saftig samt att texturen och konsistensen blir trist. Man förlänger saftigheten i frukten och bären genom att förvara dem i kylen. Men om man …

0

Därför ska man förvara frukt, bär & grönsaker i kylen

Förvara frukt, bär och grönsaker i kylen (eller svalen) Frukt, bär och grönsaker innehåller mellan 79 och 95 procent vatten. För att behålla kvaliteten är det angeläget att behålla så stor mängd vatten som möjligt i produkterna. När de ligger i rumstemperatur drabbas frukterna, bären och grönsakerna snabbare av uttorkning eftersom vätskan lättare dunstar genom …

0

Kanelbullekladdkaka i långpanna

Kanelbullekladdkakan med pärlsocker på toppen som knastrar mellan tänderna är magiskt gott! En stor favorit! När jag bjöd på denna på min sons fotbollsavslutning var det flera av barnen som sade att det var den godaste kakan de någonsin ätit. 🙂 KANELBULLEKLADDKAKA 20–24 bitar 400 g smör 6 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 msk kanel 1 krm salt 5 dl vetemjöl 6 …

2

Kärleksmumskladdkaka med strössel

Kladdkaka + kärleksmums + strössel = för gott för att vara sant! En riktigt läcker chokladkladdkaka med underbar glasyr, samma som man brukar ha på kärleksmums. Detta är toppat med strössel som knastrar härligt mellan tänderna. Kärleksmumskladdkaka med strössel Ca 12 bitar 150 g smör 1 krm salt 3 dl strösocker 2 msk kakao 1 …

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x