Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas tårtor

Fryst passionsfruktscheesecake

169 röster

passionsmoussecheesecake9 passionsmoussecheesecake13 passionsmoussecheesecake11

Magiskt god dessert med en smulig Digestivebotten och en krämig superläcker passionsfruktsfyllning. En perfekt efterrätt som kan förberedas och göras ett par dagar innan servering.

Ljuvligt god passionsmoussetårta – klicka här för recept!
Ljuvligt god passionsmoussetårta – klicka här för recept!

Obs! Ny krämig, ljuvligt god fyllning!

Passionsfruktscheesecake

Botten
100 g smör
250 g digestivekex, söndersmulade

Fyllning
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sötad (ej original)
200 g färskost, t ex Philadelphia
4–5 passionsfrukter

Tips! Tillsätt gärna skalet av en riven citron i smeten

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret och rör ihop det med de smulade digestivekexen i en bunke.

2. Tryck ut smuldegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.

3. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken och färskosten. Gröp ur passionsfrukterna och blanda dem i gräddblandningen (spar lite till garnering).

4. Bred ut gräddblandningen på smulbottnen. Garnera med passionsfrukt. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering. Låt den mjukna något innan den äts.

1. Smält smöret och rör ihop det med de smulade digestivekexen i en bunke.
1. Smält smöret och rör ihop det med de smulade digestivekexen i en bunke.
2. Tryck ut smuldegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
2. Tryck ut smuldegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
3. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken och färskosten. Gröp ur passionsfrukterna och blanda dem i gräddblandningen (spar lite till garnering).
3. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken och färskosten. Gröp ur passionsfrukterna och blanda dem i gräddblandningen (spar lite till garnering).
4. Bred ut gräddblandningen på smulbottnen. Garnera med passionsfrukt. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering. Låt den mjukna något innan den äts.
4. Bred ut gräddblandningen på smulbottnen. Garnera med passionsfrukt. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering. Låt den mjukna något innan den äts.

passionsmoussecheesecake5 passionsmoussecheesecake7 passionsmoussecheesecake12 passionsmoussecheesecake10 passionsmoussecheesecake6 passionsmoussecheesecake8

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Skillnaden mellan olika jäsmedel

Bikarbonat, bakpulver & hjorthornessalt används som jäsmedel till småkakor. Här får du kunskap om vad som skiljer dem åt.

0

Mandarinpumpor

Pysseltips! Gör söta, små minipumpor av mandariner!

0

Nyttig bärsmoothie

Fräsch bärsmoothie – svalkande, mättande & god.

0

Pastellfärgade marshmallows

Fluffiga skumgodisar i läckra pastellfärger. Godare än köpta!

0

Havregrynsbröd utan mjöl

Saftiga, goda frallor bakade helt utan vanligt mjöl – istället innehåller de mixade havregryn.

0

Nyttiga dadel-kokosbollar utan socker

Ljuvligt goda kokosbollar med hackad sötmandel som är ett perfekt som snacks när du vill minska på sockret.

0

En lös deg ger ett luftigare bröd

Baka saftiga, luftiga och lätta bröd & bullar!

0

Sju sorters kakor – vilka är det egentligen?

Sju sorters kakor är ett känt begrepp, men vilka kakor handlar det om? Läs mer…

0

2 populära småkaksklassiker

Småkakor är lätt att baka och oerhört gott!

0

Lyckas med brödbaket – 2 enkla tips!

Två enkla, men viktiga tips som gör att du lyckas med brödet!

0