Frasiga och lite segmjuka nötmaränbottnar som kan fyllas med valfri fyllning. Ljuvligt goda! Om man inte vill ha choklad på bottnarna kan man strunta i det, men jag tycker det är väldigt gott och gör att bottnarna håller sig fräscha längre eftersom fyllningen inte blöter ner bottnarna.
Nötmarängbottnar
3 st
200 g hasselnötter
6 äggvitor
3 dl strösocker
Garnering
100 g mörk choklad, smält
GÖR SÅ HÄR
1. Mal nötterna i en mandelkvarn.
2. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt 1 dl strösocker och vispa en stund till. Tillsätt sedan resten av strösockret, lite i taget tills massan är vit och fluffig. Blanda försiktigt ner de malda nötterna.
3. Rita tre rundlar, ca 20 cm i diameter på två bakplåtspapper (två cirklar på det ena pappret och en på det andra). Bred ut smeten på rundlarna och grädda dem mitt i ugnen i 25–30 min.
4. Låt bottnarna svalna och lossa dem försiktigt från papperet. Pensla dem med smält choklad på ovansidan och låt den stelna i kylen.