LJUVLIGA HASTBULLAR MED KANELGÖMMA Underbart goda, snabbgjorda kanelbullar gjorda med bakpulver och därför behöver de inte jäsa. De blir oerhört saftiga och mjuka. Hastbullar är klassiska bakpulverbullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen, men självklart kan man byta ut det mot t ex Nutella, vaniljkräm eller en klick sylt. De är klara på mindre än 30 min.
Hastbullar
Ca 20 st
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl strösocker
7 ½ dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl filmjölk
Fyllning
50 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
2 tsk kanel
Garnering
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, vaniljsocker, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Fördela degen i ca 20 muffinsformar utställda på en ugnsplåt. Eller i en muffinsplåt så håller de formen bättre (som jag har gjort).
3. Fyllning: Blanda ihop smör, strösocker och kanel till en massa i en skål.
4. Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick fyllning.
5. Strö pärlsocker på kanterna, på degen.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. Bullarna är godast när de är nygräddade.
Kan man använda mjölk istället för fil? Eller kan man ersätta med något annat om man inte har fil?
Ja, det går bra att frysa den! Mvh Linda 🙂
[…] sig mini och bakar hastbullar åt sin mamma. Svingoda. Och klara på 10 minuter. Prova själva. (http://www.lindasbakskola.se/2017/06/16/hastbullar/) Värmer själen och dämpar PMS väldigt effektivt. Ibland är det extra härligt att barnen blir […]
Super goda👍😉