Det är kul med bakverk som är enkla att göra och samtidigt blir lite extra snygga. Den här kanellängden är ett sådant exempel. Man använder en sax, klipper i degrullen och så är den nästan klar, haha... Men nästan i alla fall. Alla klarar i alla fall att göra den och man kan sedan stolt bjuda sina vänner på en elegant kanellängd.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskolaoch Facebook: Lindas bakskola
Klippt kanellängd
2 st
Klippta längder är snygga och perfekta om man ska bjuda många på fika.
25 g jäst 3 ½ dl mjölk, ljummen ¾ dl strösocker 1 nypa salt ¾ tsk mald kardemumma 1 ägg 75 g smör, rumsvarmt 7–9 dl vetemjölFyllningca 40 g smör, rumsvarmt ½ dl strösocker 2 tsk mald kanelGarnering1 ägg, uppvispat ca ¾ dl sötmandel, hackad florsockerGÖR SÅ HÄR1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så glutentrådarna blir starka och längderna luftiga.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Kavla ut en rektangel, ca ½ cm tjock. Bred på smöret med en kniv och strö över socker och kanel. Dela rektangeln på mitten.
4. Rulla ihop rektanglarna och lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
5. Klipp rullarna i centimetertjocka skivor men spara ca 1 cm nedtill så att de sitter ihop. Dra bitarna åt sidan, varannan höger och varannan vänster. Dra ut dem en bit till så att bitarna ligger lutade bakåt.
6. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över sötmandel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Grädda längderna längst ner i ugnen i 25–30 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker före servering.
[caption id="attachment_4493" align="" width="860"] 1. Gör degen enligt receptet. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min. Kavla ut en rektangel, ca ½ cm tjock.[/caption]
[caption id="attachment_4494" align="" width="860"] 2. Bred på smöret med en kniv och strö över socker och kanel.[/caption]
[caption id="attachment_4495" align="" width="860"] 3. Rulla ihop rektanglarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_4496" align="" width="860"] 4. Klipp rullarna i centimetertjocka skivor men spara ca 1 cm nedtill i botten så att de sitter ihop.[/caption]
[caption id="attachment_4497" align="" width="860"] 5. Dra skivorna åt sidan, varannan höger och varannan vänster. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över sötmandel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda längderna längst ner i ugnen i 25–30 min.[/caption]
[caption id="attachment_4498" align="" width="860"] Färdiggräddade! Låt kanellängderna svalna på plåten.[/caption]
[caption id="attachment_4486" align="" width="860"] Mums! Nybakad kanellängd och en het, rykande kopp kaffe.[/caption]
Vaniljkrämbullar – underbart goda, saftiga och läckra bullar fyllda med vaniljkräm! Såååå himla goda!!! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Baka sockerbullar fyllda med vaniljkräm – klicka här för recept! Vaniljkrämbullar Ca 20 st 50 g jäst3 dl mjölk, fingervarm 1 ½ dl strösocker 1 krm salt½ tsk kardemummakärnor, mortlade1 ägg150 g …
Youtubefilm, recept & bilder från Kabita´s Kitchen. (Recept nedan) https://www.youtube.com/watch?v=4eKuJ6Xf2Fs Recept: Chapati 4 dl vetemjöl ca 2 ¼ dl vatten, rumsvarmt ev. ½ tsk salt (salt ingår inte i filmens recept, men jag tillsätter det för godare smak) GÖR SÅ HÄR 1. Häll mjölet i en bunke. Tillsätt hälften av vattnen och nyp ihop. Tillsätt mer vatten, …