Härliga sockerkaka! Lättgjord, klassisk sockerkaka som alltid är uppskattad. Sockerkakor borde bakas oftare eftersom de är så gudomligt goda!
Sockerkaka
ca 12 bitar
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
75 g smör, smält
2 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
Kör du med varmluft?
Nej, vanlig över och undervärme. /Linda