Superläckra kladdkakemuffins som är precis lagom kladdiga! De är toppade med en klick jordgubbsgrädde som gör dem till en perfekt, lättgjord dessert! Såååå gott ihop!
KLADDKAKEMUFFINS MED JORDGUBBSGRÄDDE
Ca 12 st
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
¾ dl kakao
1 ½ dl vetemjöl
Garnering
florsocker (kan uteslutas)
Jordgubbsgrädde
3 dl vispgrädde
ca 10 jordgubbar
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Ställ ut ca 12 muffinsformar på en plåt. Fyll formarna till ca 3/4 med smet.
3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 9–10 min. Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna med en klick vispgrädde och färska bär.
4. Vispa grädden fluffig. Mosa jordgubbarna med en gaffel och rör ner dem i grädden.