SMASHED POTATOES/KROSSAD POTATIS Så vansinnigt god potatis plus att den ser väldigt god, inbjudande och trevlig ut att bjuda på. En ny favorit som jag kommer göra många gånger om!
Tips! Smaksätt oljan med 1-2 pressade vitlökar.
Obs! Glöm inte följa mig, Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får ni fler nya recept i ditt flöde!
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Krossad potatis/ Smashed potatoes
– potatis (önskat antal)
– rapsolja, olivolja eller smält smör
– smaksätt oljan med 1-2 pressade vitlökar
– vanligt salt eller flingsalt
– ev. färska kryddor
GÖR SÅ HÄR
1. Koka potatisen i saltat vatten i ca 12 min. Sätt ugnen på 230 grader.
2. Häll bort vattnet och lägg potatisarna på en ugnsplåt.
3. Krossa potatisarna försiktigt med en grillspade, stekspade eller liknande. Tryck inte för hårt så de går sönder helt, de ska falla isär, men ändå hålla ihop.
4. Pensla potatisarna med olja eller smält smör smaksatt med vitlök och strö över salt. Strö gärna över färska kryddor, t ex basilika, timjan eller oregano.
5. Grädda potatisarna mitt i ugnen i 25–30 min eller tills ytan är gyllenbrun.
Obs! Glöm inte följa mig, Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får ni fler nya recept i ditt flöde!
Supergott! Jag gjorde en originalversion samt en där jag lade till timjan, pressad vitlök samt västerbottenost.