En superläcker, smarrig tårta med frasiga marängbottnar och magiskt god, fluffig chokladmousse. Den är mycket enkel att göra och lyckas med!
Tips! Om du inte orkar baka egna marängbottnar kan man köpa färdiga bottnar. Garnera gärna tårtan med färska bär också.
Marängchokladmoussetårta med chokladkulor
Ca 12 bitar
Marängbottnar (färdigköpta funkar också)
4 äggvitor
2 ½dl strösocker
Chokladmousse
250 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
2 äggulor
Garnering
chokladkulor eller hackad choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.
2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.
3. Chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för hårt för då blir moussen grynig.
4. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna, men inte stelna.
5. Rör ner äggulorna i chokladen.
6. Häll ner chokladblandningen i grädden och rör om.
7. Bred ut chokladmoussen på bottnen. Lägg på nästa marängbotten och bred ut resten av chokladmoussen ovanpå. Dekorera med chokladkulor.