Mycket lättbakade och goda frallor som inte innehåller något vetemjöl. Istället innehåller de söndermixade havregryn. Om du inte vill mixa havregrynen själv kan du köpa färdigt havregrynsmjöl. De rivna morötterna gör bröden extra saftiga och vitaminrika.
7 dl mixade havregryn = ca 6 ¼ dl havregrynsmjöl
Nyttiga havregrynsmorotsfrallor
10 st
1 dl finriven morot
7 dl havregryn (mixa dem till mjöl)
2 ägg
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Garnering
havregryn, söndersmulade (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
2. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
3. Riv moroten fint.
4. Blanda ihop alla ingredienser till en kladdig deg.
5. Klicka ut frallor, ca 10 st på en plåt med bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite söndersmulade havregryn.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min.