Jag älskar att rosta egen, nyttig müsli. Det är både godare och billigare än att köpa! Hemma hos mig går det åt mängder med müsli och det blir väldigt dyrt att köpa färdig. Därför rostar jag egen müsli och det blir gudomligt gott. Och billigare! Jag kan även välja själv exakt vad jag vill tillsätta i müslin. Här får du ett bra grundrecept på rostad müsli. Du kan självklart tillsätta dina favoritingredienser.

ROSTAD MÜSLI

Torra ingredienser
8 dl havregryn
2 dl linfrön
3 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
4 dl sötmandel, grovhackad (eller nötter)
1 krm salt
2 dl vatten
2 msk rapsolja
1 msk kanel
2 dl russin (kan uteslutas)

Förslag på smaksättningar
2 dl torkad banan
2 dl torkade aprikoser
2 dl torkade blåbär
1 dl kokos 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

2. Blanda vatten och rapsolja i en skål.

3. Häll vattenblandningen över de torra ingredienserna och blanda ordentligt.

4. Bred ut müsliblandningen på en ugnsplåt. Pudra över kanel.

5. Grädda müslin mitt i ugnen i 35–40 min. Rör om var 5:e minut så müslin inte bränns.

6. Blanda ner russin och/eller torkad frukt när müslin kallnat. Förvara müslin i en bruk med tätslutande lock.