Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor

Sverigekaka med kanelbullefyllning

Sverigekaka är den allra mjukaste, saftigaste kakan som finns med en härlig vaniljsmörfyllning mitt i kakan (originalet)! Den här kakan har jag istället smaksatt med en ljuvligt god kanelbullefyllning. Ni måste baka den, den är så vansinnigt god och lätt att göra! Ingredienserna har man oftast hemma.

SVERIGEKAKA MED KANELBULLEFYLLNING

Ca 12 bitar

3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten

Fyllning
100 g smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det ihop med vattnet i smeten. Rör till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen  i 30–33 min. Låt den svalna i formen.

4. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda ner mjölk, vaniljsocker och kanel. Rör om ordentligt.

5. Dela kakan på mitten till två bottnar.

6. Häll hälften av smörfyllningen på ena bottnen och andra hälften på den andra. Bred samtidigt ut det med en spatel.

7. Sätt ihop bottnarna igen och lägg kakan på en tallrik. Pudra över florsocker.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Potatismos

Hemlagat potatismos är det godaste som finns! Inget pulvermos i världen slår detta. Potatis är också en av de nyttigaste livsmedlen som finns – ett perfekt tillbehör till maten både till vardag och fest. Så kokar du potatis – klicka här! Potatismos ca 10 potatisar 1 tsk salt 2 msk smör 1–2 dl mjölk, varm + …

0

Rågsiktskakor

Klassiska rågsiktskakor! Ett av de godaste frukostbröden jag vet! De blir så vansinnigt saftiga, mjuka och goda. Rågsikt är så himla gott att baka bröd med. Tips! Byt ut 3 dl rågsikt mot 4 dl havregryn. Tips! Här hittar du fler recept på goda bröd – klicka här! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka …

0

Ugnspannkaka med bacon

Ugnspannkaka med bacon blev en riktigt succé hemma hos mig! Barnen älskade denna pannkaka så det här blir en ny favorit jag garanterat kommer tillaga ofta framöver. Och den är så enkel att göra att även barnen själv kan tillaga rätten. Tänk på att baconen drar ihop sig under gräddningen i ugnen så man kan …

0

Nyttig havregrynslimpa utan mjöl

Ett nyttigt, mycket gott, luftigt och saftigt bröd som bakas utan vanligt vetemjöl. I stället används havregryn som man mixar till ett mjöl i en mixer eller hushållsmaskin med knivar. Ett mycket bra bröd för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Obs! Brödet ska kallna helt innan man skär det i skivor. Eftersom …

0

Vit kladdkaka

Kladdkaka i alla former är magiskt gott! Och den här vita varianten är makalöst god den också. Ingredienserna har man oftast hemma och därför kan man slänga ihop den när man vill och är sugen på något gott. Eller får oväntat besök. Tips! Smaksätt kladdkakan (smeten) med rivet skal av 1 citron, 200 g vit, …

0

Smakrikt pastarecept från vår resa till Parma

Artikeln är ett annonssamarbete med Barilla   Allt om mat har tillsammans med Barilla rest till Parma – staden som är full av parmesanost, parmaskinka och pasta. Med oss hem fick vi ett riktigt smarrigt pastarecept som passar perfekt i höst: Ravioli med spenat- och pumpafyllning! Bland ståtliga byggnader, folkfyllda piazzor och trånga vindlande gränder …

0

Hastbullar med äppelmos

Hastbullar med äppelmos. Underbart goda, läckra bullar bakade med bakpulver (som inte behöver jäsa). Hastbullar är klassiska bakpulverbullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen. Den här varianten innehåller äppelmos istället – såååå gott! De är klara på mindre än 30 min, vilket är toppen! Tips! Gör en halv sats deg om du vill göra 10 bullar! …

4

Baguettelimpor

Ett mycket lättbakat bröd som är en blandning mellan limpa och baguetter. Namnet kommer från min son som kallade ett liknande bröd för ”brödet som stillar all hunger” när vi var på ett All inclusive-hotell i Turkiet. Han tyckte inte alltid om maten som serverades på hotellet så varje gång vi lämnade restaurangen greppade han …

0

Rostad müsli

Klicka här för att beställa min nya bok: Lindas julbak! KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK LINDAS JULBAK! JULGODIS SAFFRANSBULLAR SAFFRANSKAKOR PEPPARKAKOR JULDESSERTER MJUKA KAKOR PAJ CHEESECAKE JULBRÖD JA, ALLA JULIGA RECEPT MAN BEHÖVER I JUL! Lindas julbak är en komplett julbakbok med mina favorijultrecept. Alla recept väl beprövade och har steg-för-stegbilder som …

0

Panerad fisk

Panerad fisk är så gott! En stor favorit hos de flesta barn också (som annars kan vara dåliga på att äta fisk), men panerad fisk påminner om fiskpinnar och går ner i de flesta barns magar. Tips! Du kan använda de flesta fisksorter, t ex rödspätta, torsk, torskrygg, kolja, sej m m. Panerad fisk 600–800 …

0

Franska frallor

Franska frallor – supergoda, lättgjorda frallor med en knaprig yta och ett saftigt innanmäte! Går bra att frysa in! Om du vill göra dem mindre kan du göra 20 stycken istället för 12 stora. Gräddningstiden blir då någon minut kortare. Franska frallor 12 st 50 g jäst 6 dl vatten, fingervarmt 2 tsk salt 3 …

1

Köttfärspanna med ägg

Köttfärspanna med ägg. En läcker, lyxig köttfärssås med pocherade ägg mitt i köttfärssåsen. Riktigt läcker, ser inbjudande ut och är magiskt gott! En perfekt vardagsrätt som kan ätas till ris, pasta eller potatis. KÖTTFÄRSPANNA MED ÄGG 1 stekpanna fylld med köttfärssås 6 ägg GÖR SÅ HÄR 1.  Gör en sats köttfärsås – recept på min …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x