Klassiska rågsiktskakor! Ett av de godaste frukostbröden jag vet! De blir så vansinnigt saftiga, mjuka och goda. Rågsikt är så himla gott att baka bröd med. Tips! Byt ut 3 dl rågsikt mot 4 dl havregryn.

Tips! Här hittar du fler recept på goda bröd – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde och kan följa mig på Instastory!

RÅGSIKTSKAKOR

4 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
½ dl ljus sirap

13–15 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, smör, sirap och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den ordentligt.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min eller till sin dubbla storlek.

3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i fyra delar. Platta eller kavla ut dem till runda kakor, ca 20 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Stansa ut ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter, med t ex ett snapsglas. Nagga hål i brödkakorna med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–14 min. Låt dem svalna på ett galler under en bakduk. Tips! Här hittar du fler recept på goda bröd – klicka här!