Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

Lindas sesamfrallor

Lindas sesamfrallor. Lättbakade, härliga frallor med sesamfrön på toppen. Det viktiga är att låta degen jäsa till sin dubbla storlek under första jäsningen. Då blir glutentrådarna starka och brödet luftigt och saftigt. Fröna på toppen kan uteslutas eller bytas ut mot solroskärnor eller vallmofrön.

Lindas sesamfrallor

Ca 20 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
3 msk rapsolja
15–16 dl vetemjöl

Garnering
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget (mot slutet). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i 20 lika stora bitar. Forma dem till runda bullar på ett mjölat bakbord.

3. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och tryck till den lite lätt.

4. Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12  min. Låt dem svalna på ett galler.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Sverigekaka med kanelbullefyllning

Sverigekaka är den allra mjukaste, saftigaste kakan som finns med en härlig vaniljsmörfyllning mitt i kakan (originalet)! Den här kakan har jag istället smaksatt med en ljuvligt god kanelbullefyllning. Ni måste baka den, den är så vansinnigt god och lätt att göra! Ingredienserna har man oftast hemma. SVERIGEKAKA MED KANELBULLEFYLLNING Ca 12 bitar 3 st …

0

Potatismos

Hemlagat potatismos är det godaste som finns! Inget pulvermos i världen slår detta. Potatis är också en av de nyttigaste livsmedlen som finns – ett perfekt tillbehör till maten både till vardag och fest. Så kokar du potatis – klicka här! Potatismos ca 10 potatisar 1 tsk salt 2 msk smör 1–2 dl mjölk, varm + …

0

Rågsiktskakor

Klassiska rågsiktskakor! Ett av de godaste frukostbröden jag vet! De blir så vansinnigt saftiga, mjuka och goda. Rågsikt är så himla gott att baka bröd med. Tips! Byt ut 3 dl rågsikt mot 4 dl havregryn. Tips! Här hittar du fler recept på goda bröd – klicka här! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka …

0

Ugnspannkaka med bacon

Ugnspannkaka med bacon blev en riktigt succé hemma hos mig! Barnen älskade denna pannkaka så det här blir en ny favorit jag garanterat kommer tillaga ofta framöver. Och den är så enkel att göra att även barnen själv kan tillaga rätten. Tänk på att baconen drar ihop sig under gräddningen i ugnen så man kan …

0

Nyttig havregrynslimpa utan mjöl

Ett nyttigt, mycket gott, luftigt och saftigt bröd som bakas utan vanligt vetemjöl. I stället används havregryn som man mixar till ett mjöl i en mixer eller hushållsmaskin med knivar. Ett mycket bra bröd för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Obs! Brödet ska kallna helt innan man skär det i skivor. Eftersom …

0

Vit kladdkaka

Kladdkaka i alla former är magiskt gott! Och den här vita varianten är makalöst god den också. Ingredienserna har man oftast hemma och därför kan man slänga ihop den när man vill och är sugen på något gott. Eller får oväntat besök. Tips! Smaksätt kladdkakan (smeten) med rivet skal av 1 citron, 200 g vit, …

0

Hastbullar med äppelmos

Hastbullar med äppelmos. Underbart goda, läckra bullar bakade med bakpulver (som inte behöver jäsa). Hastbullar är klassiska bakpulverbullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen. Den här varianten innehåller äppelmos istället – såååå gott! De är klara på mindre än 30 min, vilket är toppen! Tips! Gör en halv sats deg om du vill göra 10 bullar! …

4

Baguettelimpor

Ett mycket lättbakat bröd som är en blandning mellan limpa och baguetter. Namnet kommer från min son som kallade ett liknande bröd för ”brödet som stillar all hunger” när vi var på ett All inclusive-hotell i Turkiet. Han tyckte inte alltid om maten som serverades på hotellet så varje gång vi lämnade restaurangen greppade han …

0

Rostad müsli

Klicka här för att beställa min nya bok: Lindas julbak! KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK LINDAS JULBAK! JULGODIS SAFFRANSBULLAR SAFFRANSKAKOR PEPPARKAKOR JULDESSERTER MJUKA KAKOR PAJ CHEESECAKE JULBRÖD JA, ALLA JULIGA RECEPT MAN BEHÖVER I JUL! Lindas julbak är en komplett julbakbok med mina favorijultrecept. Alla recept väl beprövade och har steg-för-stegbilder som …

0

Panerad fisk

Panerad fisk är så gott! En stor favorit hos de flesta barn också (som annars kan vara dåliga på att äta fisk), men panerad fisk påminner om fiskpinnar och går ner i de flesta barns magar. Tips! Du kan använda de flesta fisksorter, t ex rödspätta, torsk, torskrygg, kolja, sej m m. Panerad fisk 600–800 …

0

Franska frallor

Franska frallor – supergoda, lättgjorda frallor med en knaprig yta och ett saftigt innanmäte! Går bra att frysa in! Om du vill göra dem mindre kan du göra 20 stycken istället för 12 stora. Gräddningstiden blir då någon minut kortare. Franska frallor 12 st 50 g jäst 6 dl vatten, fingervarmt 2 tsk salt 3 …

1

Köttfärspanna med ägg

Köttfärspanna med ägg. En läcker, lyxig köttfärssås med pocherade ägg mitt i köttfärssåsen. Riktigt läcker, ser inbjudande ut och är magiskt gott! En perfekt vardagsrätt som kan ätas till ris, pasta eller potatis. KÖTTFÄRSPANNA MED ÄGG 1 stekpanna fylld med köttfärssås 6 ägg GÖR SÅ HÄR 1.  Gör en sats köttfärsås – recept på min …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x