Daimkaka – en galet god kladdig chokladkaka med knaprig Daim på toppen. En fantastiskt god kombination. En riktig lyxig, lättbakad läckerhet som passar både till vardag och fest! En höjdpunkt som passar både vuxna & barn.
Daimkaka
12 bitar
100 g smör, smält
2 ¾ dl strösocker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ krm salt
1 ½ dl vetemjöl
2 ägg
Garnering
1 dubbel Daim
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och tillsätt resten av ingredienserna. Rör om till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min.
4. Hacka Daimen och strö den över kakan medan den fortfarande är ljummen. Låt kakan kallna, ställ den sedan i kylen i ca 1 tim före servering. Servera kakan med vispad grädde, sååå gott!