Vit chokladkladdkaka är så gudomligt gott! En perfekt dessert eller tårta på kalaset. Den är både toppengod och lätt att baka. Och de flesta älskar den!
Vit chokladkladdkaka
12 bitar
150 g smör
200 g vit choklad
2 dl strösocker
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
2 ägg
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd.
2. Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i värmen. Rör om.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
4. Häll smeten i formen.
5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
6. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde och bär.