Kladdig chokladkolakaka som påminner om seg chokladkola i smaken. Makalöst lyxig och god!!!

Seg chokladkolakladdkaka

Ca 12 bitar

125 g smör
1 ½ dl ljus sirap
1 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
¾ dl kakao
1 ½ dl vetemjöl
2 ägg

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och strösocker och låt det puttra på medelvärme i ca 3 min i kastrullen. Låt det svalna lite.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Låt den gärna stå i kylen i några timmar för att bli extra seg (täck inte över kakan med något). Servera gärna med vispgrädde och bär.